zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
13 C
Amsterdam
0
(0)

Eindelijk een bakkerij in het district Coronie

lees ook ...

Minister Somohardjo verzekert keurmeesters voor Ied-Ul-Adha ...

Dit jaar wordt het Ied-Ul-Adha feest, oftewel het offerfeest, gevierd op zondag 16 juni. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft verzekerd dat organisaties die het feest op deze...

In het district Coronie zal er binnenkort een bakkerij worden opgezet. Het district beschikt al over een aantal bakkers, voornamelijk vrouwen, die met succes de brood en bankettraining van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) in samenwerking met het Suriname Hospitality Tourism and Training Centre (SHTTC) en het districtscommissariaat Coronie, hebben afgerond.

De training werd op 06 en 07 mei verzorgd. Op zaterdag 13 mei is er een proeftest gehouden in de bakkerij waarbij er gewerkt is met de ovens van de stichting Kies Voor Ontwikkeling (KVO). Districtscommissaris Maikel Winter zegt dat het streven is om de bakkerij op 26 mei officieel te openen voor het Coroniaanse publiek. De geslaagde bakkers, die allemaal ambtenaar zijn hebben de proeftest gedraaid. Zij zullen ook benaderd worden om in de bakkerij te werken totdat het commissariaat in staat is om zelf de arbeiders te betalen.

De burgervader sprak de hoop uit dat de Coroniaanse gemeenschap gretig gebruik zal maken van de diensten van de bakkerij. Hij merkt op dat de broodvoorziening tot nu toe vanuit Paramaribo geschiedt. Echter is het brood pas rond 11.00 uur beschikbaar, wanneer kinderen reeds op school zitten. Het commissariaat zal trachten de producten zo goedkoop mogelijk te houden. Daarnaast zullen sociale instellingen tegemoet worden gekomen. De eerste 500 broden die zaterdag gebakken werden, zijn geschonken aan een bejaardentehuis.

Vanuit het ministerie van TCT is Ruben Forster belast geweest met het coördineren van de brood en bankettrainingen. Hij merkt op dit stuk volledige inzet in de districten. “De trainers hebben de participanten zoveel mogelijk de kneepjes bijgebracht van ambachtelijk brood en gebakjes maken,” aldus de coördinator, die zegt dat het gaat om capaciteits-versterking en ontwikkelen van lokaal toerisme.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEindelijk een bakkerij in het district Coronie