dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Eindelijk 1×24 uur stroom voor Sunny Point Blok 3

lees ook ...

Werkzaamheden NIS gaan door

Martinus Joël Timotheus, alias Bordo, Money Hond, de directeur van de National Indoor Stadium is al geruime tijd spoorloos verdwenen. Het Openbaar Ministerie is nu officieel op zoek naar hem via een o...

Bewoners van Sunny Point Blok 3 zijn eindelijk voorzien van 1×24 uur elektriciteit. Onder gejuich en gejubel van een groep bewoners hebben waarnemend president Ronnie Brunswijk en parlementariër Miguella Soemar-Huur, vrijdag, samen de eerste straatlamp in het project aangeschakeld.

“Wij voelen ons nu eindelijk woonachtig in Rand-Paramaribo. Want wij mogen net als alle andere stadbewoners gebruikmaken van elektriciteit”, riep een bewoner uit. Alle sprekers hebben de grote voordelen van de komst van de stroom tot aan huis benadrukt. Marcel Eindhoven, technisch-directeur van de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) noemt het een positieve ontwikkeling voor de huishoudens, waarbij voedselproducten langer bewaard kunnen worden.

Schoolkinderen kunnen nu ´s avonds normaal studeren. Eindhoven beloofde in de komende periode te starten met het plaatsen van straatverlichting op strategische hoeken in de woonwijk. Die lampen moeten nog arriveren uit het buitenland. De plaatsing van stroompalen werd ernstig bemoeilijkt door de zeer onbegaanbare wegen. Hierdoor is nog niet overal palen aangebracht. Eindhoven zei ook dat een vele mensen reeds hebben voldaan aan hun verplichting om stroom nu tot aan huis te krijgen.

Brunswijk zei dat de regering verder zal werken aan de infrastructuur om het gebied leefbaarder te maken. Daarbij behoren de watervoorziening, verbetering van het wegennet, vuilophaal en de ophaal van goten en trenzen voor een goede afwatering. Op de bewoners deed hij een beroep de stroom verantwoord te gebruiken, zodat zij nog in staat zijn ervoor te kunnen betalen en afsluiting door de EBS te voorkomen.

De samenwerking tussen de burgers en overheid om het leven succesvol te maken is belangrijk. Volgens Brunswijk is de jarenlange klacht eindelijk beantwoord. De regering wil niet dat de ontwikkeling van de burgers achter gehouden wordt. “Je hoeft niet jaren door kansarmen te blijven”, zei de waarnemend president. Parlementariër Soemar-Huur pleitte ervoor, dat de regering blijft onderhandelen om de status van occupatiegebied voor Sunny Point voorgoed weg te maken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEindelijk 1x24 uur stroom voor Sunny Point Blok 3