maandag 4 maart 2024
29 C
Paramaribo
11.4 C
Amsterdam
5
(1)

Eindejaars gevangenneming van criminelen

lees ook ...

Defensie lanceert eigen begrafenisfonds voor personeelsleden...

Met de oprichting van de Stichting Uitvaartverzorging Defensie (Stg. UD) is er nu een eigen begrafenisfonds beschikbaar voor zowel actieve als gepensioneerde personeelsleden van het ministerie van Def...

Gedurende de periode 19 december 2022 tot en met 08 januari 2023, zijn er landelijk 334 verdachten aangehouden door de politie, waarvan er ruim 181(54 procent) van de aangehouden verdachten in verzekering zijn gesteld.

Het betreft gevallen van  verdenkingen van berovingen, overvallen, inbraken, diefstal, bedreiging, mishandeling, moord, doodslag en grensoverschrijdende criminaliteitsvormen.

In de eerste week van januari van dit jaar, werden er 145 personen aangehouden  door de politie. Hiervan zijn 79 verdachten in verzekering gesteld. In de afgelopen drie weken zijn er 95 rijbewijzen ingevorderd en 05 vuurwapens in beslag genomen door afdelingen Kapitale Delicten, Narcotica Brigade, Digitaal Recherche, Forensische Opsporing, Bijzonder Onderzoek Team, Financieel Onderzoek Team, Jeugdzaken alsook de basispolitie en interventie eenheden van de politie.

“Als Korps Politie Suriname focussen we niet alleen op de aanpak van de klassieke criminaliteitsvormen, maar besteden we ook aandacht aan de aanpak van de grensoverschrijdende georganiseerde misdaad, want deze vormen ook voedingsbodem voor andere ernstige strafbare feiten in de samenleving”, geeft de directeur Operaties van het KPS, commissaris van politie Bryan Isaacs aan.

Een belangrijk instrument in de aanpak van de grensoverschrijdende georganiseerde misdaad, zijn bijzondere opsporingsbevoegdheden. Het gaat om verruimde opsporingsbevoegdheden om de harde criminaliteit en de grensoverschrijdende georganiseerde criminaliteit, effectiever aan te kunnen pakken. Bedoelde opsporingsmethoden en opsporingsmiddelen, zijn geen nieuwigheid binnen de wetshandhaving, maar zijn ter beschikking van de politie belast met opsporing en rechtshandhaving.

Deze verruimde wettelijke opsporingsbevoegdheden worden begrenst door strenge controlemechanismen door het Openbaar Ministerie belast met de vervolging. Het KPS heeft een achterstand op dit stuk ten opzichte van politiekorpsen in de Caribisch regio en het Zuid Amerikaans continent.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEindejaars gevangenneming van criminelen