woensdag 21 februari 2024
23 C
Paramaribo
9.2 C
Amsterdam
5
(2)

Eigenaars Doksenclub verdacht van verduistering

lees ook ...

VHP-fractieleider uiting bezorgdheid over daling wisselkoers...

Asiskumar Gajadien, fractieleider van de VHP, heeft zijn bezorgdheid geuit over de recente daling van de wisselkoers bij de cambio's. Hij benadrukte dat deze schommelingen de samenleving schaden en da...

Vijai Kirpalani, verdenkt zijn voormalige zakenpartners, de eigenaars van De Doksenclub van verduistering. De verdachten zijn op 14 november jongstleden gedagvaard door het Openbaar Ministerie, maar Gerard van den Bergh en Asha Badal zijn niet verschenen. De zaak wordt op 25 januari 2024 vervolgd. Kirpalani zal op die dag ook worden gehoord.

De Ware Tijd heeft geprobeerd om Van den Bergh te spreken. Hij heeft niet gereageerd. Eerder beweerde de verdachte wel, dat elke cent van het geld is besteed aan een project. Kirpalani financierde in 2018 het Kippie-project van De Doksenclub met 3,7 miljoen US-dollars. Dit project moest resulteren in een moderne kippenkwekerij, die tegen concurrerende prijzen de lokale markt zou voorzien van vlees. Het project is mislukt.

Op 16 juni 2020 diende de advocaat van Kirpalani een verzoek in bij de procureur-generaal om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen tegen het koppel. “Het heeft er alle schijn van dat Van den Bergh en Badal middels een vooropgezet plan Kirpalani willens en wetens hebben opgelicht”, zegt de raadsvrouw in haar verzoek aan de procureur-generaal. Verder ziet zij in Van den Bergh de “intellectuele dader van de vermoedelijk gepleegde strafbare feiten”, terwijl Badal “willens en wetens haar volledige medewerking verleend”.

Kirpalani beschuldigd hen van oplichting en witwassen, omdat een deel van het geld, en wel een miljoen dollars na onderzoek, volgens hem niet verantwoord kon worden. Van den Bergh heeft de stukken, die moeten bewijzen dat het geld juist is besteed, getoond aan de Ware Tijd. Het geld is legaal meegenomen naar Nederland en besteed aan goederen ten behoeve van het project naar zijn zeggen.

Kirpalani spreekt dat tegen en meent dat Van den Berg een groot deel van het investeringskapitaal omgewisseld heeft van Amerikaanse dollar naar euro. Het bedrag is als contant geld door Badal gebracht naar Nederland.

Van den Bergh is ervan overtuigd dat Kirpalani dit alles op touw heeft gezet om het bedrijf voor zichzelf te krijgen. Als hij slaagt in het criminaliseren van de partners en het bedrijf op de veiling komt, zal hij het voor een fractie van de waarde kunnen kopen.

Bron: de Ware Tijd

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

5 REACTIES

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEigenaars Doksenclub verdacht van verduistering