maandag 5 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
12.7 C
Amsterdam
5
(1)

‘Eigenaar houtbedrijf in SBB-bestuur, geen conflict of interest’

lees ook ...

“Suriname deserves much better,” says Bouva

The administration has failed to prioritize the needs of society. That is what NDP lawmaker Melvin Bouva says, who is both upset and alarmed about the state of the nation under the current administrat...

Joerawan is juist door zijn kennis  en kwaliteiten van de houtsector in het bestuur van de Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht Suriname (SBB). Krishnadath Joerawan is Chief Executive Officer van houtexportbedrijf Sharav Timber. Hij maakt deel uit van de Vliegende Brigade. Met zijn medewerking wist de Vliegende Brigade de 100 containers hout te onderscheppen met illegaal rondhout. Deze containers waren reeds verzegeld door de douane voor uitvoer. Joerawan is ook stiefvader van first lady Mellisa Santokhi-Seenachery.

De president  gaf antwoord op een vraag tijdens de virtuele persconferentie zaterdagavond dat Joerawan juist door zijn kwaliteiten en kennis van de houtsector in staat is om illegale houttransporten te herkennen. “Hij levert een goede bijdrage. Wij hebben tot nu toe niet gezien dat het een conflict of interest is. Integendeel zien wij dat hij met zijn kennis van de houtsector bijdraagt om smokkelaars op te sporen en ervoor te zorgen dat hij een bijdrage levert om de sector weer gezond te maken”, dit zei Santokhi. De nieuwe leiding, het nieuwe bestuur van SBB en de Vliegende Brigade hebben volgens de president gewerkt aan het onderscheppen van de 100 containers. Dit is wat nodig is in onze parastatale instellingen, legt hij uit.

Men stelde ook dat er een opmerking is van de Douanebond, dat de containers niet zijn ontdekt door de Vliegende Brigade.  Santokhi reageerde dat de smokkelroute van hout al geruime tijd bekend is, ook bij de douane. Er is al die jaren helemaal niet opgetreden. De president benadrukte dat  dit nu wel zal  gebeuren. Hierbij is ook de douane nodig. Op maandbasis derft de Staat SRD 100 miljoen aan inkomsten op de haven. Er worden hand- en spandiensten verricht. Ook de Douanebond hoort er alles aan doen opdat het maximale uit de sector gehaald kan worden voor het land.

In het nieuwe bestuur van de SBB hebben samen met  Joerawan ook zitting: Meredith Vitolie (voorzitter), Hesdy Esajas (ondervoorzitter), Glaines Mawie (secetaris), de leden: Robin Brunswijk, Ben Woodly en Mohamed Ramdjan.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname'Eigenaar houtbedrijf in SBB-bestuur, geen conflict of interest'