zaterdag 27 november 2021
24.8 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
0
(0)

Eigen bibliotheek voor de kinderen van Stichting Gerardina Johanna

lees ook ...

150 durotanks voor scholen binnenland

Er zullen 150 durotanks worden aangeschaft voor scholen en leerkrachten in het binnenland. De goedkeuring voor de aanschaf van de watertanks is gegeven tijdens de Raad van Ministers vergadering. Vicep...

Vrijdag kregen de kinderen van de Stichting Gerhardina Johanna een nieuwe bibliotheek/leeshoek. Nu kunnen zij naar hartenlust lezen, puzzelen en kleuren. Ze vormen ook groepjes om samen bezig te zijn. De bibliotheek is geschonken door Haydi Berrenstein in samenwerking met donateurs uit Nederland. “Lezen is zeer belangrijk voor de algemene vorming, dus ben ik daarmee begonnen. Ik zou zoveel meer willen doen vooral op het gebied van kunst en cultuur”, zegt Berrenstein.

In 2020 is het Tehuis aan de Willem Campagnestraat door een crisis gegaan. Hun noodkreet toen heeft verschillende sociale organisaties bereikt. Nu ontvangen zij maandelijks schenkingen. “Met de schenkingen die we krijgen moeten we het doen. We hebben in het verleden ook geprobeerd om zelf te planten, helaas deden we iets verkeerds. De plantjes zijn dood gegaan. Dit keer willen we voor professionele begeleiding aankloppen bij het Ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij”, aldus de directrice, Silvie Campagne.

Drie pupillen gaven een korte presentatie door een verhaal voor te lezen. Lorenzo Jackson,  houdt van voetbal, dus is het bijna vanzelfsprekend dat hij uit een voetbalboek voorleest. “Je kunt mij elke keer achter een bal zien aanrennen en toch wist ik niet dat er zeventien regels zijn waaraan spelers zich moeten houden. Dank zij het boek weet ik het nu”, onderstreept  hij.

Lorenzo had meer te zeggen: “Maar ik wil iets anders aan de samenleving meedelen. We zijn zeer tevreden met de boeken, spelletjes en speeltjes, maar helaas heeft het Tehuis slechts één laptop. Wij moeten ook online studeren door Covid-19, maar kunnen dat helaas niet.”  Het Tehuis telt 82 kinderen. Met zijn pleidooi hoopt hij  tweedehandse laptops die thuis  liggen en niet meer gebruikt worden, gedoneerd te krijgen voor het Tehuis.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEigen bibliotheek voor de kinderen van Stichting Gerardina Johanna