dinsdag 27 september 2022
33.4 C
Paramaribo
10.9 C
Amsterdam
1
(1)

Eieren worden goedkoper in Suriname

lees ook ...

EBS federation board expels 5 members who want election

The Energiebedrijven Suriname board union (EBS) has expelled five members with immediate effect. They have one month to defend themselves. The board, led by Steve Geerlings, states that the members ha...

De prijs van eieren in Suriname vertoont weer een dalende trend. Onlangs werd een rek eieren van dertig stuks nog voor rond de SRD 120 verkocht. Per stuk werd gemiddeld SRD 4 betaald voor een ei. Sinds kort worden eieren verkocht voor tussen de SRD 2,50 en SRD 3 per stuk. Een rek eieren kost nu tussen de SRD 55 en SRD 65.

Assembleelid Patricia Etnel van de NPS had onlangs tijdens een openbare vergadering nog aandacht van de regering gevraagd voor dit vraagstuk. Ze merkte zelfs op dat de ‘mofina wan’ vaak naar een ei grijpen om toch nog eten voor hun kinderen op tafel te zetten.

Een ondernemer zegt dat de eierenprijs in de komende tijd zal afhangen van het consumptiegedrag van de consumenten.

Daarnaast heb je de prijzen van de grondstoffen van voer die een belangrijke rol spelen bij het berekenen van de prijs van eieren. Dus het zijn de internationale prijzen van soja en mais die uiteindelijk de prijs van eieren bepalen. Er zit een heel kleine winstmarge op onze verkoopprijs op dit moment.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEieren worden goedkoper in Suriname