dinsdag 9 augustus 2022
27.8 C
Paramaribo
15.6 C
Amsterdam
0
(0)

Negen ambtenaren directoraat Visserij opgeleid tot BAVPer

lees ook ...

Demonstranten gooien eieren naar veiligheidsdiensten; tolera...

Bij de protestactie van dinsdag vóór het gebouw van De Nationale Assemblee (DNA) is de tolerantiegrens van de veiligheidsdiensten overschreden. Ze werden bekogeld met eieren. Het is de politie en over...

Na een opleiding van drie maanden hebben negen ambtenaren van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hebben hun diploma als Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) op maandag jongstleden mogen ontvangen. De nieuwbakken BAVP’ers zijn allen werkzaam op het directoraat Visserij.

Monitoring, Controle en Surveillance is van eminent belang voor duurzaam beheer en instandhouding van onze natuurlijke visserijbronnen. Illegale, Ongerapporteerde en Ongereguleerde (IOO) visserij legt een enorme druk op onze visbestanden. Daarom is het voornaamste doel van het directoraat Visserij, te waken over onze Visserijbronnen. “Na de beëdiging heeft u meer bevoegdheden om controle uit te voeren, past u deze correct toe en niet naar willekeur,” was de oproep van de Visserij-directeur, Parveen Amritpersad.

Voor een effectieve en efficiënte aanpak van IOO-visserij is controle en handhaving van wet en regelgeving cruciaal. Minister Parmanand Sewdien van LVV feliciteerde de zes heren en drie dames bij de overhandiging van hun diploma’s en zei: “Ik ben overtuigd dat met de negen BAVP’ers in samenwerking met de controlerende autoriteiten de controle kan worden opgevoerd,”.

De bewindsman deed een beroep op de Visserij-directeur, om nog meer ambtenaren af te vaardigen voor de opleiding tot BVAP gezien de omvang en geografische spreiding van de visserijactiviteiten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameNegen ambtenaren directoraat Visserij opgeleid tot BAVPer