donderdag 1 december 2022
30 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
5
(1)

EFS College Covab speelt in op tekort aan kader op intensive care

lees ook ...

Actie onder Hooghart en Sallons gaat door met minder mensen

De vakbondsleider Michael Sallons en Ronald Hooghart zijn trekkers van de antiregeringsprotesten van de laatste dagen. Zij lopen dagelijks met een steeds kleiner groep burgers door de straten van Para...

Het Elsje Finck-Sanichar College Covab speelt in op het tekort aan kader op de intensive care. In verband met de deskundigheidsbevordering en professionalisering van verpleegkundigen om optimale en kwalitatieve zorg tijdens de Covid-19-pandemie te verlenen, biedt het instituut een bij- en nascholing aan voor de Covid-19-zorg op de intensive care.

Alle gezondheidswerkers die betrokken zijn bij de uitvoering van de Covid-19-zorg, moeten over voldoende kennis en vaardigheden beschikken om een veilige en efficiënte zorg te bieden aan de Covid-19-zorgvrager.

Het programma, dat is gestart per 1 september, is op verzoek van met name het ‘s Lands Hospitaal opgang gebracht in samenwerking met het Radboud ziekenhuis en Bohn Stafleu Loghum (BSL) in Nederland. Dit programma zal voornamelijk online worden verzorgd, terwijl het praktische deel op de Intensive Care zal worden afgewerkt alsook met intervisies ter afsluiting.

De doelgroep voor deze training zijn verpleegkundigen die werken op de IC-afdeling van de verschillende ziekenhuizen. Zestig deelnemers krijgen toegang tot de leeromgeving van het Radboud ziekenhuis en met behulp van aangekochte licenties toegang tot het platform van BSL. Hierbij heeft elke participant toegang tot veertig geaccrediteerde cursussen gedurende een jaar welke zij op hun eigen tijd kunnen volgen.

Daarnaast kunnen de deelnemers zes PAHO-cursussen online doorlopen en hun certificaten behalen. Deze cursussen heeft de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) in samenwerking met het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) ontwikkeld.

De participanten zullen ongeveer zes weken of te wel 120 studie- en toetsuren moeten besteden aan online lessen, praktijklessen en intervisie bijeenkomsten. Na het met goed gevolg de training te hebben doorlopen komen de participanten in aanmerking voor een certificaat van het EFS College Covab. Hiermee kunnen zij vrijstellingen verkrijgen op de reguliere opleidingen.

Het EFS College Covab hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan kwalitatief goede zorg op de intensive care en roept de samenleving op om zich aan de Covid-19-maatregelen te houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEFS College Covab speelt in op tekort aan kader op intensive care