zaterdag 13 augustus 2022
25.5 C
Paramaribo
21.3 C
Amsterdam
0
(0)

Eerste vrouwelijke directeur voor Vereniging Surinaams Bedrijfsleven

lees ook ...

Capacitybuilding workshop voor ondernemingen

De Caribbean Export Development Agency (CEDA)heeft op 08 augustus 2022, in samenwerking met de Suriname Investment and Trade Agency (SITA) en de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB), een eendaagse...

Malty Dwarkasing is vanaf 1 januari de nieuwe directeur van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB). Ze is de eerste vrouw in deze functie sinds de organisatie is opgericht in 1950. In een verklaring meldt de VSB dat de vorige directeur, Steven MacAndrew, had in januari vorig jaar vanwege persoonlijke omstandigheden afstand gedaan van de functie.

Hij meldde toen dat hij de vereniging wel in andere organen en commissies zou vertegenwoordigen. Na het besluit van MacAndrew nam Paul Torilal waar in de functie.
Dwarkasing is in oktober 2019 begonnen als beleidsmedewerker bij de vereniging en werd in augustus 2020 senior policy officer. Ze heeft daarvoor jarenlang als stafmedewerker gefungeerd bij het Planbureau en heeft zich onder meer beziggehouden met analyse van de reële sector waaronder de productiesectoren.

De nieuwe VSB-directeur heeft ook gefungeerd bij het Bureau voor de Staatsschuld als schuldanalist en manager middle office. De vereniging schrijft dat Dwarkasing diverse trainingen en workshops heeft gevolgd bij internationale organisaties als het Internationaal Monetair Fonds, de Wereldbank en Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank op het gebied van macro-economie en schuldbeheer.

“Zij heeft de VSB ook vertegenwoordigd in één van de werkgroepen van de NRA en zal zitting hebben in diverse overheidscommissies waaronder de Loonraad,” zegt de VSB. De nieuwe directeur heeft de organisatie geregeld voorzien van informatie over de macro-economische situatie en de impact daarvan op het bedrijfsleven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEerste vrouwelijke directeur voor Vereniging Surinaams Bedrijfsleven