woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
5
(2)

Eerste vlucht American Airlines aan Suriname een feit

lees ook ...

Commissie Collectieve rechten inheemsen en tribale volken ge...

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft donderdag de commissie Collectieve Rechten Inheemsen en Tribale Volken geïnstalleerd. De commissie wordt belast met het begeleid...

American Airlines heeft dinsdag de eerste vlucht naar Suriname uitgevoerd. Na 4,5 uur is het vliegtuig op de Johan Adolf Pengel International Airport te Zanderij geland. Er was speciaal hiervoor een ceremoniële plechtigheid in elkaar gezet. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) verwacht dat met deze ontwikkeling de relatie tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika zal worden versterkt.

De vliegmaatschappij, die voornemens is liefst vijf keer per week naar Suriname te vliegen, is de eerste Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, die non-stop vluchten naar Suriname aanbiedt. Minister Jubithana toonde zich ingenomen met deze nieuwe speler. Hij sprak de hoop uit dat na de inaugurele vlucht er nog meer zullen volgen.

Suriname is op het juiste pad en deze ontwikkeling staat in lijn met het beleid van de regering. “Elke organisatie die bijdraagt aan onze groei is welkom in Suriname”, aldus de TCT-minister, eraan toevoegend dat de samenwerking tussen Suriname en Amerika de toerismesector ten goede moet komen. Deze sector is namelijk het hardst getroffen door de Covid-19-pandemie.

American Airlines staat bekend om haar authentieke Amerikaanse ervaring en breed netwerk, die voor Suriname betekenisvol zullen zijn. “Voor de toeristen uit Amerika zal het een Surinaamse belevenis zijn qua natuur, zakendoen en culinair,” zei Jubithana. Net als de minister is ook de Amerikaanse ambassadeur Karen Williams er verheugd over dat er een betere samenwerking zal komen tussen de twee landen. Ze sprak de hoop uit dat het makkelijker wordt om zaken te doen, wat zal helpen de economie te bevorderen.

Bekendheid
Volgens directeur Vijay Chotkan van NV Luchthavenbeheer zijn de gesprekken met diverse luchtvaartmaatschappijen voor uitbreiding van het netwerk voor 2016 gestart. De functionaris voelt zich voldaan dat de komst van American Airlines nu een feit is. Hij gelooft dat dit Suriname een heel mooie positie in de wereld geeft en dat het land verder bekendheid zal krijgen.

De luchthavenfunctionaris ziet de toerismesector een extra impuls krijgen vanwege het aantal toeristen dat Suriname zal binnenkomen. Gezien de multiculturele Surinaamse samenleving verwacht de directeur ook een stijging van de vluchten. Hij legt uit, dat Suriname zijn culturele diversiteit kan inzetten om meer toeristen en daarmee meer vluchten vanuit Amerika en andere landen aan te trekken.

“Er zijn nu afspraken voor vijf vluchten per week, maar het kan best meer worden indien er behoefte daartoe is. We blijven werken om luchtvaartmaatschappijen binnen te halen en zodoende meer luchtvaartovereenkomsten te sluiten om de luchtbrug die nodig is naar Suriname verder te ontsluiten,” stelt Chotkan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEerste vlucht American Airlines aan Suriname een feit