zondag 28 mei 2023
25.5 C
Paramaribo
14.2 C
Amsterdam
0
(0)

Eerste politieke consultaties tussen Mexico en Suriname verlopen succesvol

lees ook ...

Politie houdt in één maand tijd 388 roadbocks

De politie heeft tussen 17 april en 15 mei jongstleden  landelijk 388 roadblocks gehouden in het kader van de handhaving van de veiligheid. In vier weken tijd zijn er 609 aanhoudingen verricht door de...

Op donderdag 20 april 2023 vond de ‘First Meeting of the Consultation Mechanism on Matters of Common Interest between Mexico and the Republic of Suriname’ plaats in een virtuele format op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Ambassadeur Miriam Mac Intosh van BIBIS en Ondersecretaris Maximiliano Reyes Zúñiga van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van Mexico leidden de bijeenkomst.

De bilaterale betrekkingen tussen Suriname en Mexico dateren van 25 november 1975 en beide landen erkennen het belang van het verdiepen van de relatie. In deze ‘Eerste Overleg Mechanisme’ bespraken ze een uitgebreide agenda met onderwerpen als handel en investeringen, capaciteitsversterking en culturele diplomatie.

Ook benadrukten ze het belang van samenwerking op regionale en internationale fora en het verbeteren van de connectiviteit voor het bevorderen van handel en investeringen. Beide landen zullen een luchtvaartovereenkomst bestuderen voor aanneming en het volgende overlegmoment zal plaatsvinden ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van de diplomatieke betrekkingen in 2025.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEerste politieke consultaties tussen Mexico en Suriname verlopen succesvol