zondag 23 juni 2024
30 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Eerste paal Shore base Suzannesdaal geheid

lees ook ...

Oud-president Ronald Runaldo Venetiaan is vandaag 88 jaar

Oud-president Ronald Venetiaan is 88 jaar oud geworden vandaag. Hij werd in 1991 gekozen tot president van ons land. In 2000 en 2005 werd hij herkozen. Hiermee is hij de langst zittende president van ...

Op 24 augustus werd de eerste paal geheid van de state of the art Offshore Supply Base in Commewijne op de voormalige plantage Suzannasdaal, dichtbij de riviermonding. De president van de Republiek Suriname, Chandrikapersad Santokhi, gaf bij deze gelegenheid het officiële startsein.

Onder de genodigden bevonden zich onder meer de ministers David Abiamofo van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW), Albert Jubithana van Transport Communicatie & Toerisme (TCT), Silvano Tjong-Ahin van Ruimtelijke Ordening & Milieu (ROM), de districtscommissaris van Commewijne, Mohamedsafiek Radjab alsook vooraanstaanden uit de private, publieke en olie- en gassector.

De initiatiefnemers FIRM Engineering, HJ De Vries Project Development en DP World zetten deze omvangrijke Offshore Support Base van 50 hectare op, welke gespecialiseerde, geïntegreerde end-to-end-oplossingen zal bieden aan de Olie & Gas Industrie in het Guyana- Suriname bassin. De Suzannasdaal Shorebase kenmerkt zich door een kade van 500 meter met acht-en-een-halve (8.5) meter gegarandeerde diepte bij laag water waardoor te allen tijde veilige Off- shore supply Vessel operaties mogelijk zijn.

Er zijn ook volop uitbreidingsmogelijkheden aanwezig vanwege de 1 km lange waterzijde en 330 hectare landgoed. Door de gunstige locatie, ongeveer 200 km van de opgedane olievondsten, is een snelle aanvoer van en naar de geplande offshore boorplatformen mogelijk. Uitgevoerde impactstudies hebben positieve resultaten opgeleverd voor de geprojecteerde ontwikkelingen op deze locatie inzake sociale- en milieu-effecten. Het project creëert naar verwachting interessante ontwikkelingsmogelijkheden voor het district Commewijne terwijl de spin-off ook Paramaribo en overige districten positief kan beinvloeden.

De completering van de eerste fase van dit prestigieuze project is gesteld is op eind kwartaal twee (2) van 2023 waarna de eerste operaties kunnen plaatsvinden. De komst van deze particuliere Shore base zal naar verwachting een bijzondere impact op local content hebben waaronder het aantrekken van bedrijven naar Suriname, de groei van de particuliere sector stimuleren en een breed scala aan duurzame werkgelegenheidskansen creëren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEerste paal Shore base Suzannesdaal geheid