zondag 27 november 2022
25.5 C
Paramaribo
6.5 C
Amsterdam
0
(0)

Eerste paal geheid voor elektriciteit Alfonsdorp

lees ook ...

Tegendemonstrantie of poging tot moord bij intocht Sinterkla...

Minister Yesilgöz komt terug op gebruik van het woord “tegendemonstranten” voor het belagen van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) bij de intocht van Sinterklaas in Staphorst. Het vragenuur in de Tweede Kame...

Vandaag vrijdag 18 juni is in Alfonsdorp aan de Oost-West Verbinding de eerste paal geheid voor electriciteitsgeleiding. Vicepresident Ronnie Brunswijk gaf hiermee het startsein voor het beschikbaar stellen van elektriciteit in het Inheems dorp. De EBS streeft ernaar om binnen twee maanden het dorp van elektriciteit te voorzien. De dorpsbewoners zijn geïnstrueerd in de tussentijd hun woningen van de vereiste randvoorwaarden voor stroomaansluiting te voorzien. De VP zei dat hiermee een lang gekoesterde wens van velen uiteindelijk in vervulling gaat. Hij is blij om als ‘sey pasi boi’ (bewoner langs de weg) nu vanuit de functie van vicepresident, de problemen van de ‘sey pasi’ bewoners te helpen oplossen.

“Ontwikkeling begint met goede elektriciteit. De kinderen van de omgeving zullen voortaan licht hebben in de vroege ochtend om zich voor te bereiden om naar school te gaan.”  VP Brunswijk zei zich ervan bewust te zijn dat de bewoners door vele loze beloften in het verleden eraan twijfelden of dit project zou worden gerealiseerd. “Maar ik zegt u dat ik zelf een wakend oog zal hebben bij dit project. Want anders dan voorheen zijn nu personen afkomstig uit jullie woonomgeving in de gelegenheid om te controleren dat de gedane beloften worden waargemaakt”.

Kapitein Margriet Biswane van Alfonsdorp sprak namens de bewoners haar erkentelijkheid uit  voor het omzien naar de armen, door de regering, dwars door de crisis heen. Zij ziet aankomen dat er meer wooncentra’s met de nodige faciliteiten zullen oprijzen langs de Oost-West Verbinding. Ook voorziet ze een vermindering van urbanisatie. De kapitein memoreerde alle overledenen die reikhalzend hebben uitgekeken naar deze ontwikkeling. Cynthia Pinas, secretaris van het districtscommissariaat Marowijne Noord-Oost riep op om de lampen wanneer het zover is, niet zomaar te laten branden, omdat de stroom niet gratis zal zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEerste paal geheid voor elektriciteit Alfonsdorp