maandag 22 april 2024
25 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(2)

Eerste oplevering weg naar Ricanaumofo een feit

lees ook ...

Vernieuwing bij NOB: Shalini Khedoe aangesteld als commercie...

De Nationale Ontwikkelingsbank (NOB) heeft na meer dan twintig jaar een tweekoppig directieteam gevormd met de benoeming van Shalini Khedoe tot commercieel directeur, naast aanhoudende president-direc...

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft het eerste gedeelte van de weg naar Ricanaumofo in het district Marowijne geopend. Dit project, dat oorspronkelijk werd gestart op zaterdag 30 april 2021 in Moengo door de president van de Republiek Suriname, werd vanwege verschillende omstandigheden jarenlang niet uitgevoerd.

De directeur van aannemingsbedrijf Tjongalanga NV, Dave van der Lee, gaf aan dat het project gericht was op de rehabilitatie en asfaltering van de weg. “De weg strekt zich uit vanaf de Juliana weg tot aan Ricanaumofo, met een lengte van 9 kilometer en een breedte van 5,5 meter. De totale kosten van de werkzaamheden bedragen USD 7,5 miljoen. Het was een enorme uitdaging om dit project uit te voeren, gezien de complexe waterhuishouding van het gebied.

Na uitgebreid onderzoek bleek dat delen van de weg hoger lagen dan de geregistreerde waterstand, waardoor we aanpassingen moesten maken en meerdere duikers moesten plaatsen,” aldus van der Lee. Districtscommissaris Olivia Dominie benadrukte dat er een grote behoefte was aan de rehabilitatie van de weg, vooral omdat deze tijdens het regenseizoen moeilijk begaanbaar was.

“Ik ben dankbaar dat de moeilijke tijden op de weg tot het verleden behoren. De geasfalteerde weg naar Ricanaumofo is een teken van de aandacht die de regering-Santokhi besteedt aan infrastructuur,” verklaarde dc Dominie.

Dennis Belfort, vertegenwoordiger van Stichting Economische Ontwikkeling Ricanau Mofo (STEORR), bedankte de regering en de aannemers voor hun investeringen in Ricanaumofo. Hij benadrukte de rol van STEORR als ontwikkelingspartner en hun inzet voor moderne landbouw en watermanagement in het gebied.

Minister Nurmohamed benadrukte het duurzame karakter van het beleid van de regering en de voortdurende inzet voor de ontwikkeling van het land. “Alle projecten die we uitvoeren zijn gericht op duurzaamheid. Dit is pas het begin; de samenleving kan nog veel meer verwachten,” concludeerde de bewindsman.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEerste oplevering weg naar Ricanaumofo een feit