dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Eerste groep ambtenaren krijgen beschikking voor vervroegd pensioen

lees ook ...

Herinrichting Tata Colin Plein tot Tourist Information &...

Het Tata Colin Plein in Totness, Coronie, zal binnenkort worden omgevormd tot een Tourist Information & Visitor Center. Dit initiatief wordt gerealiseerd door het ministerie van Transport, Communi...

De eerste 3 stimuluspakketten beschikkingen mocht minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) uitreiken op maandag 7 augustus jongstleden. Dit gebeurde op het hoofdkantoor van Biza, in aanwezigheid van directeur Nasier Eskak en leden van de commissie Public Sector Reform (PSR). Ambtenaren, die ervoor kiezen, zijn in de gelegenheid gesteld om met vervroegd pensioen te gaan. Hiervoor heeft het ministerie pakketten samengesteld.

“Eén van onze taken is om het ambtenarenapparaat efficiënter te laten draaien en ook slanker te laten worden. Dit doen wij door middel van het aanbieden van stimuluspakketten”, legde minister Somohardjo uit.

De Landsdienarenregistratie toonde dat ruim 1000 ambtenaren met vervroegd pensioen willen. Drie groepen zijn geïdentificeerd, namelijk personen van 55 jaar oud met 35 dienstjaren, personen met 1 tot 5 dienstjaren, die vervroegd willen treden uit overheidsdienst en de groep die gebruik wil maken van de 18 maanden regeling. Voor al deze groepen wil men pakketten samenstellen.

 

De eerste fase voor dit alles is al afgerond. In november komt fase 2 aan bod. Er zullen weer stimuluspakketten worden aangeboden aan ambtenaren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEerste groep ambtenaren krijgen beschikking voor vervroegd pensioen