donderdag 28 september 2023
33.1 C
Paramaribo
18.9 C
Amsterdam
0
(0)

Eerste gediplomeerde fitness trainers in Suriname

lees ook ...

Jodensavanne op werelderfgoedlijst

Het Werelderfgoedcomité heeft tijdens zijn 45ste zitting in Riyadh, het koninkrijk Saudi-Arabië, bepaald dat de archeologische vindplaats Jodensavanne van Suriname ingeschreven moet worden als een nie...

Afgelopen zaterdag 08 juli 2023 hebben de eerste gediplomeerde fitness trainers hun diploma in ontvangst mogen nemen bij het Denksporten centrum van het Directoraat Sportzaken. De trainers hebben hun opleiding gevolgd bij Health Company (HC), opgericht door Jörgen Duttenhofer en partner, Ariëla Sandiya Duttenhofer.

De training duurde 02 tot 03 maanden en omvatte zowel theoretische als praktische examens. De Fitness opleidingen van HC hebben verschillende niveaus en worden aanbevolen door het Directoraat Sportzaken middels een Public Private Partnership overeenkomst. De diploma’s zijn daarom erkend door het sportdirectoraat.

“Met deze samenwerking beoogt Sportzaken goed opgeleide en gekwalificeerde fitness trainers beschikbaar te stellen voor diverse sportaccommodaties, activiteiten en in het bijzonder sportbonden en sportbedrijven”, aldus Sportdirecteur Gordon Touw Ngie Tjouw.

Op dit moment zijn er veel sportinstructeurs die sportdiensten aanbieden zonder een cursus of training te hebben gevolgd. Dit kan grote problemen veroorzaken voor sporters en cliënten van sportdiensten. Daarom gaat het Directoraat Sportzaken, via haar onderdirectoraat Onderzoek, Informatie en Kadervorming(OIK) een samenwerking aan met organisaties en bedrijven die opleidingen op het gebied van sport aanbieden.

“Dit moet ervoor zorgen dat zowel de publieke als de private sector hoogwaardige en goed gekwalificeerde sportdiensten aanbiedt aan de gemeenschap, ter bevordering van een gezonde, prestatieve en productieve samenleving in Suriname”, benadrukte de directeur tijdens zijn felicitatieboodschap aan de eerste HC gediplomeerde fitness trainers uit eigen land.

Het Directoraat Sportzaken feliciteerde de geslaagde trainers en zei uit te kijken uit naar hun professionele bijdrage aan de sportgemeenschap van Suriname.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEerste gediplomeerde fitness trainers in Suriname