vrijdag 7 oktober 2022
27.2 C
Paramaribo
10.6 C
Amsterdam
0
(0)

Eerste fysieke expo Eygi Du na uitbraak Covid-19

lees ook ...

Dc Saramacca doet drie uur ’s ochtends prijscontrole bij Cen...

Districtscommissaris (dc) Sherin Bansi-Durga van Saramacca heeft woensdagochtend rond drie uur een bezoek gebracht aan de groothandelaren van de Centrale Markt Paramaribo. Op het commissariaat zijn er...

Vrijdagavond is de nieuwe kunstexpo van galerie Eygi Du officieel van start gegaan, en gaat door tot 15 november. “Tay Hori” is de eerste na de uitbraak van de corona-pandemie. “We laten ons niet kisten door de coronasituatie. Met deze expo willen we wat tegenwicht bieden. Het leven moet doorgaan en Covid moeten we nu in ons leven incorporeren”, zegt de moedige Carla Tuinfort, galeriehouder van Eygi Du.

Het nieuwe normaal laat moeilijk een feestelijke opening toe, dus dat is achterwege gelaten. Wel worden de “mohana” – regels strikt nageleefd. Zij verwelkomt de gasten op de trap van de lobby. Werken van diverse artiesten worden tentoongesteld. Het gaat om Carmen Zaandam, Ray Daal, Erwin de Vries, Overdo Berghout, Leo Wong Loi Sing, Soeki Irodikromo, Djinti. Ook de inheemse aardewerkkruiken van Melissa Colom,  en de zusters Cornelly en Marlene Aloema.

Toegevoegd voor deze expo zijn werken van de artiesten Anand Dwarka, Ardie Setropawiro en Dennis ‘Obentiye’ Boodoe. De expo is zeer gevarieerd. Diverse kunsttechnieken in schilderijen, beelden, keramiek, aardewerk, maar ook craftcreaties als de sieraden van natuurmateriaal zijn te zien. “De expo is bedoeld om zowel artiesten en kunstliefhebbers een hart onder de riem te steken bij de voortdurende worsteling het nieuwe normaal sinds de uitbraak van Covid-19 onder de knie te krijgen”, maakt Tuinfort duidelijk. Zij  stimuleert zelfontwikkeling  door ‘gerichte crosscommunicatie’ tussen artiesten en bezoekers.

In april had de galerie een nieuwe aanpak aangekondigd, omdat er vanwege de pandemie toen nog geen publieke activiteiten werden toegelaten, heeft zij in samenwerking met  Liesbeth Peroti, lid van het managementteam, een online gallery op de Eygi Du website opgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEerste fysieke expo Eygi Du na uitbraak Covid-19