woensdag 24 juli 2024
26 C
Paramaribo
19.5 C
Amsterdam
5
(1)

Eerste fase landelijk woningbouwprogramma gestart

lees ook ...

Regering biedt 10% loonsverhoging per 1 juli 2024: COL eist ...

De Confederatie van Organisaties van Landsdienaren (COL) heeft een eis van 50% loonsverhoging bij de regering neergelegd. Daarnaast verlangt de organisatie de incorporatie van de koopkrachtversterking...

Een nieuw hoofdstuk in de woningontwikkeling is ingeluid met het begin van Fase 1 van het Landelijk Woningbouwprogramma (LWBP) op het terrein van Reeberg in het Wanica district. Op vrijdag 25 augustus 2023 heeft president Chandrikapersad Santokhi tijdens dit belangrijke moment het publiek toegesproken en het naambord onthuld. De president vergeleek het solide fundament van een huis met het fundament dat de regering legt voor de algehele ontwikkeling van het land.

Over een stuk grond van 63 hectare in Reeberg zullen meer dan 600 percelen bouwrijp worden gemaakt. Tijdens zijn toespraak herinnerde Santokhi aan de eerdere belofte om elk individu van een bouwkavel te voorzien, een belofte die van start ging met een nationale registratie.

Van de 70.000 geregistreerden hebben reeds 30.000 personen een perceel toegewezen gekregen. Het uitdagende aspect lag echter in het feit dat velen nog geen toegang hadden tot hun eigen grond. Om deze situatie aan te pakken heeft de regering besloten om deze gebieden te ontwikkelen.

Bovendien heeft de overheid gezorgd voor financiering met gunstige voorwaarden door onder andere de uitbreiding van de woningbouw kasreserve van 7% tot SRD 950.000. De president benadrukte dat de regering momenteel bezig is met verschillende investeringsprojecten in samenwerking met het bedrijfsleven, met name gericht op bouwprojecten.

Santokhi benadrukte dat het Reebergproject niet alleen werkgelegenheid zal creëren, maar ook positieve effecten zal hebben op de lokale markt. Bovendien krijgen aannemers die lang hebben gewacht op betalingen vanuit de overheid nu de gelegenheid om een waardevolle bijdrage te leveren aan dit initiatief.

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) benadrukt dat de grondige voorbereiding van Landelijk Woningbouw Programma Fase 1 heeft plaatsgevonden, met strikt toezicht op de uitvoering als essentieel onderdeel. Het doel is om 2500 huisvestingsoplossingen te creëren. Direct na het aantreden van de regering werden alle woningbouwprojecten geëvalueerd en geïnventariseerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEerste fase landelijk woningbouwprogramma gestart