Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Eerste export van FAI naar Barbados een feit

Geplaatst

op

blank

Op 1 mei heeft het agrarisch bedrijf FAI NV (Food and Agriculture Industries NV), een eerste export van 2 containers bananen van 40 ft met premium quality, naar Barbados uitgevoerd.

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft aan de realisatie hiervan een grote rol gespeeld. Op 27 februari j.l. vertrok de minister van LVV, dhr. Rabin Parmessar, met een delegatie bestaande uit agrarische ondernemers en exporteurs naar Barbados. Met diverse handelszaken zoals Supermarkt Carlton en Massy is er toen gesproken over de mogelijkheden voor het exporteren van Surinaamse produkten, de logistieke organisatie hiervan, alsook de fytosanitaire voorwaarden waaraan voldaan dient te worden.

Met het bezoek aan Barbados heeft het ministerie van LVV gevolg gegeven aan een opdracht van de president van Suriname om de handelsrelatie met het eiland op het gebied van landbouw, veeteelt en visserij, verder uit te diepen. In dit kader heeft Suriname ook geparticipeerd aan de landbouwtentoonstelling Agrofest 2020 in Barbados.

Door de minister van LVV zijn er voorts gesprekken gevoerd met zijn Barbadiaanse collega, minister Weir, omtrent het Brokopondo programma en het intensiveren van de vriendschapsbanden tussen beide landen.

Barbados blijkt een potentiële afzetmarkt te zijn voor Suriname. Het ministerie van LVV hoopt in de toekomst ook andere producten ernaar te kunnen exporteren.

Culturu.com

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Suriname noteert 12e COVID-19-geval

Geplaatst

op

Breaking News

In Suriname is de twaalfde positieve case van COVID-19 gemeld. Het zou gaan om een werker uit de Surinaamse goudvelden. Het nieuws is zojuist geplaatst op de COVID-19-website.

De man is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina, deelt het ministerie van Volksgezondheid mee. 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Regering: Waarnemers OAS en Caricom blijven langer in Suriname

Geplaatst

op

Unnamed (2)

De regering van Suriname heeft laten weten dat de waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de Caricom langer in Suriname zullen blijven. Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft vandaag de mededeling ontvangen.

Het langer blijven heeft temaken met het afhandelen van het verkiezingsproces. De processen- verbaal in Paramaribo zullen twee dagen in beslag nemen om afgerond te worden. Daarom is het volgens de regering belangrijk dat de internationale waarnemers het proces kunnen blijven volgen en zo een rapport kunnen uitbrengen.

De missie zou aanvankelijk vandaag uit Suriname vertrekken. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen