woensdag 31 mei 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Eerste en tweede klas Mulo zullen een maand onderwijs genieten

lees ook ...

Brunswijk: “Those responsible at the time cannot wash ...

Ronnie Brunswijk, vice president (vp), stressed yesterday during his visit to the Brokopondo neighborhood that those in charge of bringing the hazardous cyanide into Suriname at the time cannot claim ...

De eerste- en tweedeklassers van muloscholen gaan vanaf maandag weer naar school, en zullen werken volgens een aangepast rooster, waarbij een lesuur veertig minuten duurt. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft dit donderdag meegedeeld aan de directeuren van de openbare dag- en avondmuloscholen van het Bijzonder Onderwijs.

De laatste schooldag is 17 september. Leerlingen zullen dus  één maand onderwijs  genieten. Examenklassen van zowel voj- als vos-scholen zijn eerder – 30 juni – gestart met de lessen. De leerlingen van het basisonderwijs begonnen op 14 juli weer met de school. Op 26 juli volgde de openstelling van het middelbaar onderwijs alleen voor het afnemen van toetsen.

In de memo van donderdag wordt duidelijk gemaakt, dat bij de heropstart alleen behandelende stof moet worden herhaald en daarna getoetst. Er mag in deze periode geen nieuwe leerstof toegevoegd worden. Veder moet voor het bepalen van een kwartaalcijfer minimaal twee toetsen worden afgenomen.

De lagere klassen ronden af op basis van het eerste en tweede kwartaal. Hiervoor wordt verwezen naar de aangepaste overgangsnormen. Voor alle klassen – de tweede, derde en vierde – geldt dat in het eerste kwartaal van het nieuwe schooljaar (2021-2022) de nog te behandelen leerstof van het tweede kwartaal wordt ingehaald. De leerstof  van het derde kwartaal van het schooljaar 2020-2021 worden daarna gedoceerd. De eerste schooldag van het nieuwe schooljaar is 18 oktober.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEerste en tweede klas Mulo zullen een maand onderwijs genieten