maandag 22 april 2024
30 C
Paramaribo
9.9 C
Amsterdam
5
(1)

Eerste EBS zonne-energiecentrale te Coronie operationeel

lees ook ...

SPA’s jongerenafdeling alarmeert over mentale gezondhe...

De Jongerenafdeling van de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) maakt zich ernstig zorgen over de recente bevindingen van een Unicef-onderzoek naar de mentale gezondheid van Surinaamse adolescenten. ...

De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft zaterdag de eerste zonne-energiecentrale in Coronie en landelijk de derde, ceremonieel in gebruik genomen. De aanleg van deze zonne-energiecentrale is evenals de zonne-energiecentrale in Nickerie, onderdeel van het expansie- en upgradeproject, welke wordt uitgevoerd met behulp van een leningsovereenkomst die loopt tussen de Caribbean Development Bank (CDB) en het ministerie van Financiën en Planning.

In november 2019 vond na openbare aanbesteding de officiële ondertekening plaats met het bedrijf SUMEC Group Corporation voor de constructie van de zonnepanelen centrale. In februari 2020 werd simultaan, in zowel Coronie als in Nickerie, een aanvang gemaakt met de werkzaamheden. Door de Covid-19-pandemie ondervonden deze projecten enigszins wat vertraging.

De zonne-energiecentrale te Coronie bestaat uit 920 stuks zonnepanelen, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 300 kiloWatt (kW) en een batterijcapaciteit van 250 kilowattuur (kWh). Met de ingebruikname van deze centrale is het tweede CDB deelproject afgerond en zal ongeveer 9% van de huishoudens van Coronie worden voorzien van elektriciteit afkomstig uit zonne-energie.

Dit hybride systeem produceert rond de 1300 kWh en draagt bij aan het reduceren van het brandstofverbruik in de centrale te Coronie, alsook de vermindering van uitstoot van CO2.

EBS richt zich in haar strategie 2030 onder andere op het verder invulling geven aan een duurzame energievoorziening voor de Surinaamse samenleving. Het bedrijf zal zich daarom blijven inzetten om een bijdrage te leveren aan een schoon milieu en een duurzame energievoorziening te garanderen aan zijn klanten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEerste EBS zonne-energiecentrale te Coronie operationeel