dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Eerste dropcenter in Nickerie gelanceerd om afval te verminderen

lees ook ...

Wereldbankrapport: 17,5% van Surinaamse bevolking leeft onde...

Uit het '2022 Suriname Poverty and Equity Assessment', gepresenteerd op de Anton de Kom Universiteit van Suriname, blijkt dat 17,5% van de Surinaamse bevolking leeft onder de upper middle-income armoe...

In Nickerie heeft de lancering van het allereerste dropcenter plaatsgevonden. Op de parkeerplaats van de Openbare Markt gaf districtscommissaris (dc) Senrita Gobardhan het officiële startschot voor dit project door een lege petfles te droppen. Na een korte toespraak en technische uitleg door districtssecretaris Joyce Toelsie, werd het dropcenter in gebruik genomen.

Het dropcenter, dat wordt beheerd door Stichting SuReSur, is in feite een 20-voet container met vijf openingen voor het inleveren van petflessen, plastic verpakkingen en aluminium drankblikken. Het initiatief, genaamd : ’Een wereld zonder afval is mogelijk’, is een project van Fernandes Bottling Company. Dc Gobardhan feliciteerde de gemeenschap en riep hen op om het dropcenter op verantwoorde wijze te gebruiken om afval te verminderen.

Stichting SuReSur probeert vanaf 2015 landelijk zoveel als mogelijk verzamelbakken te plaatsen op strategische plaatsen waar het plastic afval wordt ingezameld. Verder zorgt de stichting ook voor de afvoer naar een recyclebedrijf.

Het uiteindelijke doel is om met hulp van de media, de buurtorganisaties en vrijwilligers ervoor te zorgen dat het bewustzijn van het publiek wordt vergroot en men steeds meer gaan werken aan het scheiden van afval.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEerste dropcenter in Nickerie gelanceerd om afval te verminderen