dinsdag 27 februari 2024
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
5
(1)

Eerste “Braziliaanse Dag” bij International Mall

lees ook ...

In de International Mall of Suriname aan de ringweg is op zaterdag, de eerste “Braziliaanse Dag” gehouden. President Santhoki heeft deze activiteit bezocht in de vooravond en vond het “terecht”. Het staatshoofd zei dat er een hechte relatie bestaat tussen Suriname en Brazilie. De ondernemer wil zo culturen bij elkaar brengen. Bedrijven van de twee landen willen in de toekomst samenwerken op agrarisch gebied. Deze plannen zijn versneld met de komst van Bolsonaro.

De IMS aan de Ringweg Zuid, stelde een deel van de parkeerplaats ter beschikking van deze druk bezochte eerste  ‘Braziliaanse dag’. Braziliaanse producten werden ten verkoop aangeboden zoals podosiri, maaltijden maar ook schoonheidsartikelen en bijouterieën. Verder waren er Brazilianse optredens, die helemaal in de smaak vielen, en informatiestands.

Ook buiten “Brazilie” waren er optredens zoals  de mascotte van Chuck E. Cheese. ‘Kleine Curaçao’ stelde kinderen in de gelegenheid om zich uit te leven met cartoonfiguren.

“We hebben nog wat activiteiten op programma, voordat de mall opengaat”.  “Brasilian Day is de eerste. Het is bedoeld om de culturen dichter bij elkaar te brengen, meer ontwikkeling. Zo kunnen we meer leren van elkaar, van Brazilië, hun producties, hun sectoren. Hoe meer we van ze weten, hoe beter het voor ons is.” Dit zegt Sunil Kalloe eigenaar en president-commissaris van IMS, die zeer tevereden is met het resultaat.

Santokhi merkt op dat “regeringen moeten faciliteren, ondersteunen en particulieren moeten daarop inspelen.” Vanaf het bezoek van Jair Bolsonaro zijn er plannen om samenwerking op bepaalde gebieden te intensiveren. Bedrijven van beide landen zullen mais en soya telen in Suriname. Een veevoer bedrijf in Suriname hoort ook tot de plannen. Daarnaast maakt men zich ook op om de in Brazilie zeer gewilde Tambaqui vis te komen kweken en suriname wil runderen importeren uit dit land.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEerste "Braziliaanse Dag" bij International Mall