maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
5
(2)

Eerste bezending vaccins van Covax ontvangen

lees ook ...

Trio-granman bespreekt ontwikkelingsvraagstukken met ministe...

Minister Gracia Emanuël van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), de granman der Trio uit het Kwamalasamutugebied, Jimmy Toeroeman en delegatie hebben vrijdag tijdens een werkbespreking enkele brande...

De PAHO  Revolving Fund is verantwoordelijk voor werving en levering van covid-19 vaccins aan landen van de Amerika’s die deel uitmaken van de Covax Facility. Suriname heeft  de eerste bezending AstraZeneca-vaccins van 24.000 doses, die via Covax is aangeschaft ontvangen. Deze vaccins zijn geproduceerd door het Zuid-Koreaansse SK Bioscience.

Suriname moet in totaal 79.200 doses van het vaccin ontvangen. In mei wordt de rest van de partij verwacht. “De levering van de eerste tranche vaccins via de Covax Facility met de steun van de PAHO is een trots moment voor Suriname in de strijd tegen de Covid-19-pandemie” is de mening van Karen Lewis-Bell, PAHO/WHO vertegenwoordiger in ons land. “We zullen blijven samenwerken met het land om vaccinatie en andere volksgezondheids- en sociale maatregelen te ondersteunen die de verspreiding van Covid-19 kunnen tegengaan, om gezondheidsdiensten te beschermen en om levens te redden.” vervolgt zij. Suriname kreeg eerder 1000 doses van dit vaccin van Barbados en 50.000 doses van India.

“We geloven dat die ons zal helpen ons doel om de ziekenhuisopnames en de sterfgevallen als gevolg van Covid-19 te minimaliseren, te bereiken. Het vaccinatieprogramma van het land wordt versterkt en we zijn dankbaar dat de Covax Facility en PAHO deze doses voor Suriname hebben kunnen veiligstellen”, zegt Rakesh Gajadhar Sukul. Hij  is opgelucht dat dit gerealiseerd kon worden.

De vaccinatiecampagne in Suriname,  startte op 23 februari met het inenten van de minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin en de verpleegkundige Remona Simons in het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo. Wilgo Tolud werd op 20 maart als tienduizendste persoon gevaccineerd. Vrijdag tot en met zondag was het mogelijk om gevaccineerd te worden in het district Nickerie. In het Regionaal Ziekenhuis Wanica vonden er ook inentingen plaats op zaterdag.

Het ministerie van Volksgezondheid wil de inentingen mogelijk maken voor zestigplussers, veertigplussers met onderliggende aandoeningen en zorgmedewerkers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEerste bezending vaccins van Covax ontvangen