dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Eénmalige SRD.500,- koopkrachtversterking Juni bij Grassalco

lees ook ...

Gewijzigde locatie krijgsraadzitting

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat eerder gepubliceerde bekendmaking voor de krijgsraadszitting van het 08 december strafproces op 29 november 2022, komen te ve...

Grassalco heeft ondanks de financiële problemen besloten om in juni een eenmalige koopkrachtversterking te geven aan het personeel. Deze “eenmalige incentive” van SRD.500,- wordt aan medewerkers toegekend in de salarisschaal van 1 tot en met 10. De afdeling Human Resource Management van Grassalco heeft dit donderdag in een schrijven meegedeeld aan het personeel.

. “Het bedrag is belastingvrij en bedoeld als koopkrachtversterking voor de maand juni”. Er is een algemene looncorrectie in voorbereiding, die in augustus doorgevoerd zal worden. Na de uitbetaling van de vakantiegelden zullen in afstemming met het personeel, een looncorrectie worden doorgevoerd.

Het bedrijf kwam in ernstige problemen, nadat de vorige regering de ontvangen royalty’s van de goudmultinationals in onderpand had gegeven aan internationale schuldeisers. Hierdoor kwam Grassalco met hoge schulden te zitten.

Salarissen werden met moeite betaald de afgelopen maanden. Vanaf het aantreden van de nieuwe directie in oktober 2020 zijn er maatregelen getroffen om het bedrijf weer gezond te maken. In januari 2022 hoopt men weer groei te zien in het bedrijf.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEénmalige SRD.500,- koopkrachtversterking Juni bij Grassalco