Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Eenheidsgedachte voor ontwikkeling Suriname benadrukt te Poesoegroenoe

Geplaatst

op

President Chan Santokhi In Poesoegroenoe. Foto Cds

Bij de herdenking van 260 jaar Dag der Marrons te Poesoegroenoe heeft president Chan Santokhi opnieuw de eenheidsgedachte die van eminent belang is voor de duurzame ontwikkeling van Suriname, benadrukt. Gelijke rechten en kansen voor eenieder, waarbij ervoor wordt gezorgd, dat er geen enkele groep in een achtergestelde positie belandt. Het staatshoofd zei dat de marrongemeenschap ook een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling in het land.

De regeringsleider is er voorstander van dat ook personen uit de marrongemeenschap sleutelposities moeten innemen. Santokhi heeft de aanwezigen voorgehouden dat hij bij de vorming van de huidige regering vanuit zijn politieke organisatie de instructies heeft gegeven dat personen uit de marrongemeenschap de functie van vicepresident en assembleevoorzitter moeten bekleden.

Het staatshoofd heeft aangegeven dat in een andere regeringscombinatie het de ABOP verboden werd om een marron als vicepresident voor te dragen. President Santokhi noemde verder ook andere instanties waar marrons vooraanstaande posities invullen.

De president heeft de aanwezigen voorgehouden dat de beste oplossing voor elk conflict door middel van dialoog wordt bereikt. Ook aan de gemeenschap te Poesoegroenoe beloofde de regeringsleider dat het goed komt met het land.

Culturu.com

 

4 Reacties
4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frantz
maandag 12 oktober 2020 09:13

Hindoes en Marrons hebben tijdens de slavernij samen tegen de hollanders gevochten.

Sara
maandag 12 oktober 2020 10:53

Hindoes? Welk geschiedenis boek heb je?

Frantz
maandag 12 oktober 2020 21:21

verdeel en heers in nu aan de gang.

Robb
zondag 15 november 2020 22:41

Sara.., Frantz heeft gelijk hij heeft inderdaad de juiste geschiedenis boeken gelezen en zich beter verdiept in de geschiedenis.Denk bijvoorbeeld aan de opstand en de gewapende strijd van de “kontrakie’s” of koeli’s in Commewijne o.l.v Mathoera en de zijnen waarbij de plantage baas en een aantal kolonie officieren werden onthoofd. Zoek het op. Er gaat een wereld voor je open. Succes.

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen