maandag 5 december 2022
23.8 C
Paramaribo
4.8 C
Amsterdam
0
(0)

Eendaagse kokostraining voor kokostelers en -verwerkers

lees ook ...

Teleperformance heeft werknemers nodig

Een vertegenwoordiging van het bedrijf Teleperformance bracht op woensdag 30 november jongstleden minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) een kennismakingsbezoek. Hi...

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) verzorgde op 14 juni jongstleden, een kokostraining, in samenwerking met de Center for Agriculture Research in Suriname (Celos) en International Trade Center (ITC). Deze eendaagse training werd verzorgd in de vergaderzaal van het LVV-ressortkantoor Wanica B.

De training waar 19 participanten aan deelnamen, was bestemd voor kokostelers, kokosverwerkers, geïnteresseerden en andere belanghebbenden. Tijdens de training hebben de deelnemers kennis opgedaan over onder andere wanneer en hoe droge noten geoogst moeten worden, kwekerijmanagement, ziekten en plagen alsook de selectie criteria van noten en de moederpalm.

Het doel van de kokos training is gericht op de verbetering van het inkomen van telers en het creëren van werkgelegenheid, het waarborgen van de voedselzekerheid en de concurrentie in de Caraïbische kokosnoot industrie aan te kunnen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEendaagse kokostraining voor kokostelers en -verwerkers