woensdag 31 mei 2023
24.7 C
Paramaribo
11.5 C
Amsterdam
0
(0)

Een “uitgelezen kans” om docenten te vaccineren

lees ook ...

President Santokhi gisteren in Brazilië aangekomen

President Chandrikapersad Santokhi is gistermiddag in de Braziliaanse hoofdstad Brasilia gearriveerd. In Brasilia wordt vandaag 'The Meeting of the Presidents of the Countries of South Amerika' gehoud...

Directeur Rakesh Gajadhar Sukul van Volksgezondheid heeft tijdens de persconferentie van zondag  een oproep gedaan, om te vaccineren. Er kwam eerst een kleine groep bij  het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Bij het Psychiatrisch Centrum Suriname, was het  wel aardig druk op de eerste dag waarop leerkrachten konden worden gevaccineerd. De regering deelde ook mee, dat de scholen tenminste tot 10 mei gesloten zouden blijven.

Dokter Grace Pawiroredjo was  ten aanzien van BOG en AZP toch hoopvol gestemd. “Maar het zal in de loop van de week zeker drukker worden” was haar voorspelling.

Reshma Mangre, de voorzitter van de Bond van Leraren en Alliantie van Leerkrachten in Suriname noemt dit een ”uitgelezen kans” om de docenten een prik te geven, omdat het  onderwijs stilligt. “Onderwijs is van eminent belang. We willen geen kinderen en ook geen leerkrachten verliezen. Het is in het belang van je gezondheid, het onderwijs en je dierbaren”, zo klinkt haar oproep. Leerkrachten, die hun eerste prikje kregen waren over het algemeen opgelucht. De gewapende machten zullen nu  meegenomen worden in de vaccinatie.

Mangre haast zich om te benadrukken, dat het vaccineren een vrije keus blijft.  “Maar als tenminste een grote groep zich heeft laten vaccineren, kunnen we wellicht het onderwijs in de nieuwe normaal weer snel herstarten”, spreekt zij hoopvol uit.

Suriname  heeft nu te maken met de derde besmettingsgolf, waarbij de verschillende varianten aanwezig zijn  en  kinderen ook besmet raken.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEen "uitgelezen kans" om docenten te vaccineren