zondag 28 mei 2023
27.1 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
0
(0)

“Een Total lockdown zou niet werken in Kabalebo”

lees ook ...

Director of SWM affirms that Brownsweg’s tap water is ...

In the Brokopondo neighborhood's Brownsweg, a discussion about the use of cyanide and the area's residents' tainted drinking water took place today. Marciano Dasai, DC van Brokopondo, Ludwig Mendelzoo...

In Kabalebo zijn er nu 15 mensen  besmet met het coronavirus. Klein landbouw is een middel van bestaan ter plekke, dus mensen gaan dagelijks naar hun kostgrond. Anderen leven van dag tot dag. De overheid wil overgaan tot een total lockdown van het gebied, maar dat zou volgens de kapitein niet werken in Kabalebo.

“Ik ben geen voorstander van een total lockdown, omdat die niet werkbaar is in Kabalebo, een gebied met ongeveer 2.500 bewoners. Er zijn mensen die leven van dag tot dag en anderen die dagelijks naar hun kostgrond moeten”, zegt Carlo Lewis, kapitein van Apoera desgevraagd. “Het lijkt misschien weinig, maar de mensen moeten beseffen dat het gaat om een virus dat wereldwijd voor veel doden heeft gezorgd”, volgens Lewis.

“Een total lockdown zou kunnen werken, als de mensen worden voorzien van voedselpakketten.”, vervolgt de kapitein.

Het gebied kan niet in lockdown, maar  er is na overwegingen besloten om Mora Bush, twee weken in total lockdown te houden. Hier gaat het om achttien gezinnen, die voorzien zijn van voedselpakketten. Hoofdbasya Kevin Bronne is belast met de inkopen en het distribueren van de levensmiddelen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname"Een Total lockdown zou niet werken in Kabalebo"