dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
3.3
(3)

Een Tijdschrift, en niet alleen online; TONGO = TAAL

lees ook ...

Scholen hebben toch eerder deuren gesloten vandaag

In Paramaribo-Noord heeft een openbare school eerder de deuren gesloten. De klassen drie tot en met zes bleven tot 10.00u op school terwijl leerlingen van de lagere klassen direct mochten terugkeren n...

We hebben een tijdschrift erbij in Suriname; een eenmalige uitgave. Het is een echt papieren tijdschrift dat gaat over de Nederlandse taal. En het is helemaal niet saai, integendeel. Het tijdschrift is verfrissend en gevarieerd en het heeft voor elk wat wils; gedichten en columns en bekende personen doen hun verhaal. En dat alles in het licht van de Nederlandse taal. Het tijdschrift is uitgegeven door de Taalsluis met ondersteuning van de Nederlandse Taalunie  in verband met de week van het Nederlands van 03 tot en met 10 oktober 2021.

Het tijdschrift heet TONGO = TAAL en is gratis, en gratis lezen is een feest. Boeken kopen is voor veel mensen in Suriname financieel niet haalbaar. Daarnaast zijn de meeste tijdschriften die in de loop der jaren zijn uitgegeven in Suriname, van een gedrukte uitgave overgestapt op een digitale. Het is goed  mee te maken dat er ook eens iets gratis is, nu de prijzen overal de pan uit rijzen. Er is heel wat werk vooraf gegaan aan de uitgave van het blad en het resultaat mag er dan ook zijn. De vormgeving is af ! Voor wie alleen plaatjes wil kijken; dat kan, want de vormgever heeft er zijn uiterste best op gedaan. Er zijn tienduizend exemplaren gedrukt. De tijdschriften zullen in de winkels liggen en u kunt uw exemplaar daar ophalen.

U zult in Tongo is Taal artikelen vinden over bekende schrijvers zoals Gerrit Barron, columns, gedichten en te weten komen wat bekende Surinamers lezen. Er is ook een artikel over de boeken die middelbare scholieren lezen. Bekende journalisten passeren de revue en er is een echte taalles met oefeningen voor scholieren van verschillende niveaus. De leerkrachten kunnen de taalles ook in de klas gebruiken. Er is een artikel over de schrijversvakschool(voor wie zich op dat gebied wil bijscholen). Ook over Clark Accord, de schrijver van ‘De Koningin van Paramaribo’ is er een artikel en meer.

Het Nederlands is een taal die we allemaal spreken en we hebben graag dat ons taalgebruik positief beïnvloed wordt. Boeken en tijdschriften dragen heel wat bij aan die positieve beïnvloeding. Tongo = Taal helpt daaraan mee. Het is eenmalig, maar we hopen allemaal op een volgende uitgave.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEen Tijdschrift, en niet alleen online; TONGO = TAAL