woensdag 21 februari 2024
28 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
5
(4)

Een pijnlijke onthulling

lees ook ...

Vanuit het openbaar ministerie (Justitie) kwam de verklaring voor het niet aan de SVJ of in het openbaar vertonen van de opnames van de veiligheidscamera, dat het onderzoek er door gehinderd zou worden. Het verhoren en heenzenden van de schuldigen, zei het O.M. dat ze niet als gevaar beschouwd worden. Twee gewapende ex jungle commando’s en een agent, korte lontjes,oorlogstrauma, paranoia veilig? Had niemand voorzien dat de suffe houding van justitie slechte gevolgen zou hebben?

Onbeantwoorde vragen

Justitie: heeft u zich niet even voorgesteld hoe het zou zijn als u of iemand van u, ongewapend van achter in wurggreep op de grond werd gegooid en vervolgens door drie man werd getrapt en geschopt op hoofd, lichaam en armen. Vervolgens beroofd van je smartphone met je werk, je kontakten en je bewijs. U heeft de opnamen vvan 14 december  uit de security camera gezien. Als dit u was gebeurd op klaarlichte dag voor uw werkplaats zou u het dan ook okay vinden als uw mishandelaars na een verhoortje weg mochten. Of bent u bang dat u hetzelfde overkomt als u de wet strak toepast? Grote vragen waarop nog geen antwoord is gekomen.

Stelt u zich dit vervolg voor: Als je half twaalf ’s avonds van de Spoed Eisende Hulp komt, doodmoe en pijnlijk, met hun conclusie dat je alleen wat schrammetjes hebt, hoor je een uur later geklop op je deur met het verhaal dat ze je smartphone hebben gebracht voor je (omdat het gelocked was), ze konden er niets mee. Deze intimidatie is van 15 december. De tweede intimidatie -moordaaanslag eigenlijk- was twee aan elkaar getapete ontplofbare handgranaten op Jason Pinas erf op 29 december. Vervolgens kreeg Pinas op 30 december van de Staat Suriname bewaking toegewezen. Nu komt de vraag waarop we wel een antwoord hebben gehoord. Wat is de reden dat Jason Pinas geen foto mocht maken?

De werkelijke reden

De machtigen hebben de pers nodig om door het volk gehoord en gezien te worden. Maar als ze wat willen verbergen haten ze de media. Ze praaten bv. onbeschoft (No aksi mi law law sani) als toen Jason  Pinas een vraag stelde over machtsmisbruik in december 2020. Fast forward december 2021 met (No du a ka sani disi noiti moro) verbieden om foto’s te maken van wat een grote stapel geld zou zijn,volgens Adama op radio Tamara. om uit te betalen aan groep relschoppers bestaande  uit hangmannen en hosselaars rondom VCB. Die zouden worden betaald om bij de ingang van de assemblee te schelden tegen assembleelid Belfort de rebel van ABOP, die het beleid van de ex warlord afkeurt. (volgens radio Tamara en Edward Belfort voornoemd) Ook de verhalen van Dada en Dodo van 20 december op Culturu.com schijnen op omkoping te wijzen. Daarom dat de hoofdschuldige zijn beveiligers die Pinas mishandelden en beroofden niet terugfloot en loog over de kwestie in De Nationale Assemblee.

Voor zijn jarenlange structurele ongemanierdheid en bedreigingen van de pers is de hoofdschuldige door de vrije pers geschorst voor twee maanden vanaf 15 december. Aangezien het rechtsgevoel in deze zaak niet bevredigd is vervolgt de SVJ met andere legale actiemodellen. Zoals het via een advocaat ingediende verzoek om de vraag het beeldmateriaal van het incident beschikbaar te stellen en de mishandelaars en hoofdschuldige een passende straf te geven.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

22 REACTIES

22 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnEen pijnlijke onthulling