zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
5
(1)

Een nieuwe vakcentrale

lees ook ...

Politie attache van Brazilië bezoekt korpschef

Daniel Ladeira, de nieuwe Braziliaanse Politie Attache, Federale Politie Commissaris bracht op vrijdag 10 mei jongstleden een kennismakingsbezoek aan de Korpschef van het Korps Politie Suriname Bryan ...

Er bestaan plannen om binnenkort een nieuw vakcentrale in het leven te roepen. PWO, CLO, de Moederbond, C-47, COL en OSAV zijn bestaande vakcentrales. De vakbondsleiders Lloyd Pool (Academisch Ziekenhuis Paramaribo) en Marciano Hellings (bond bij de NV Energie Bedrijven Suriname) maken zich sterk voor deze nieuwe vakcentrale.

Informatie heeft Starnieuws bereikt, dat de proclamatie van deze nieuwe vakcentrale na 22 april, in deze maand nog zal vinden. Bonden zullen eerst op de hoogte worden gesteld. Het is nu al duidelijk dat bonden zich zullen aansluiten bij de nieuwe vakcentrale. In dit stadium wil men nog niet daarover uitweiden. Bestaande vakcentrales zullen dus mogelijk leden kwijtraken.

De nieuwe vakcentrale vindt de nutsbedrijven belangrijk. Het doel van de oprichting is het behartigen van de belangen van de werkende klasse. Men vindt dat de gevestigde vakcentrales dit onvoldoende doen.

Vakbonden zullen na de proclamatie worden opgeroepen om zich aan te sluiten en uit de “gevestigde vakbonden” te treden.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEen nieuwe vakcentrale