dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
5
(1)

‘Een Nieuw Tijdperk 2021-2026’

lees ook ...

Vijfde gerestaureerd pand Stichting Stadsherstel Paramaribo ...

De eindoplevering van het vijfde gerestaureerde pand van de Stichting Stadsherstel Paramaribo aan de Prinsessestraat 47 te Paramaribo vindt op 6 februari plaats. In 1912 kocht Coenraad Jacob Johan van...

‘Een Nieuw Tijdperk 2021-2026’ is het beleidsplan van het ministerie van Defensie. Het ministerie moet getransformeerd worden tot een professionele organisatie en vrouwvriendelijke omgeving. Dit is het inzicht van minister Krishna Mathoera, dat is voortgekomen uit presentaties van werkzaamheden, orientaties en gesprekken met leidinggevenden van het ministerie van Defensie.

De eerste vrouwelijke minister van dit ministerie heeft zich gauw thuis gevoeld op het ministerie. “Misschien komt het ook omdat ik bij de politie gewend was te werken met veel mannen. Ik heb geen enkele obstructie ervaren. Integendeel. Ik word overal warm ontvangen, communiceer met iedereen en heb behoorlijk wat zaken kunnen realiseren zoals herintroductie van regulier sport en marsen. Als vrouwelijke minister van Defensie word ik ook door verschillende internationale organisaties en andere landen gevraagd om mijn verhaal te delen en anderen te inspireren.”

De minister wil voor dit jaar veel bereiken. Een crèche voor kinderen van het personeel, en meer aanwezigheid van militairen in het binnenland zijn  prioriteiten. Het leiderschap moet ook versterkt worden op het ministerie. Opstarten van de officieren en onderofficieren opleiding past in dit geheel. Dit geldt ook voor het vereenvoudigen van werkprocessen en procedures moet de interne communicatie bevorderen.

“Een van de eerste dingen die ik als minister heb aangepakt, is de financiële chaos. De kosten zijn met ruim zestig miljoen Surinaamse dollars teruggebracht. De tweede stap was draagvlak creëren voor het nieuwe beleidsplan. Nu heeft vervanging van de legerleiding prioriteit.” De minister zal een brede discussie op gang brengen om te komen tot verruiming van de bevoegdheden van militairen.

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname‘Een Nieuw Tijdperk 2021-2026’