maandag 5 juni 2023
24.2 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
0
(0)

Eén jaar American Football in Suriname

lees ook ...

‘Asawini’, R. Edenburg kan het land worden uitge...

De vestigingsvergunning van mevrouw Regita ‘Asawini’ Edinburg, is maandag ingetrokken, door de regering. Dit maakt haar positie in het land nu illegaal. De in Suriname geboren activiste is Nederlandse...

De American Football Federation is op 19 april 2023 op het bureau van de directeur Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw, erkend namens het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) in aanwezigheid van het bestuur van de AFFS.

Vanuit het directoraat Sportzaken werd de sportdirecteur ondersteunt door Johnynas (assistent van de directeur), Arsenio Seedorf (topsport beleidscoördinator), Macy Slijngaard en Chantal Karsters van het Instituut Nationale Sportselecties (INS).

Het bestuur van de AFFS: Prajash Kewalbansing (voorzitter), Rochyl Chan (vicevoorzitter), Jordi Chan (penningmeester), Donovan Satam (Technische Coördinator), Tizo Daans (Equipment Coördinator), Roan Sanvisi (Jeugdprogramma Coördinator), Jovin Fransman (algemeen bestuurslid) en Winston Ronde (beleid en strategisch adviseur).

Directeur Sportzaken, Gordon Touw Ngie Tjouw gaf aan: “Met de overhandiging van the Letter of Recognition voor de AFFS kan deze nieuwe sportbond verdere stappen maken voor de ontwikkeling van deze sport in Suriname. Sportzaken zal conform haar taakstelling dan ook voor deze opkomende sportgemeenschap haar diensten, accommodaties en middelen ter beschikking stellen waar nodig en mogelijk; startende met deze erkenning onze eigen American Footbal sportfederatie”.

American Football Suriname deed een jaar geleden intrede in Suriname. Het begon allemaal als een vriendengroep die nu uitgegroeid is tot een georganiseerde sport waar jongeren worden gestimuleerd om aan sport en beweging te doen. Naast het beheren van reguliere trainingen organiseren ze ook events gerelateerd aan American Football. Het doel is om jonge Surinamers te verenigen door te participeren in American Football als nationale sport en als talentplatform voor nationale en internationale spelen.

Tevens nodigt de AFFS met veel vreugde het sportminnend publiek uit om op zondag 23 april aanstaande hun éénjarig bestaan te vieren. Dit zal gedaan worden met het organiseren van een eendaagse competitie op het Willibrod Axwijksportcentrum (Sosis).

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEén jaar American Football in Suriname