zaterdag 24 februari 2024
25 C
Paramaribo
3.5 C
Amsterdam
5
(2)

Een deel overtollige ambtenaren wil vrijwillig de dienst verlaten

lees ook ...

Surinaamse regering belooft meer steun aan ouderen na senior...

Tijdens een hartverwarmende seniorendag in het Family Baldew Events Center aan de Frederikshoopweg werden ruim 300 senioren extra in het zonnetje gezet. Met lof en dankbaarheid sprak het staatshoofd z...

Het ambtenarenapparaat wordt eindelijk afgeslankt. Onderzoek heeft uitgewezen dat ruim 10.000 mensen vrijwillig de dienst willen verlaten als zij incentives krijgen. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft dit meegedeeld. Een mogelijkheid wordt dit jaar al geschapen voor deze groep. De werkgroep Public Sector Reform heeft een goedgekeurde uitvoeringsplan hiervoor.

 Tijdens de regeringsconferentie op dinsdag maakte de bewindsman het uitvoeringsplan bekend van de werkgroep Public Sector Reform (PSR), dat  twee weken geleden is goedgekeurd.

“We gaan het op vrijwillige basis doen,” volgens de bewindsman. “Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen de dienst willen verlaten als je ze incentives geeft. Ik ga met de minister van Financiën in gesprek om te kijken wat voor pakketten wij de mensen kunnen aanbieden. We gaan de mensen een ‘window’ aanbieden om vanaf september tot en met december dit jaar, de dienst te verlaten.”

Men wil eerst kijken naar 55-plussers, een groep van ruim 5000 en zij die bereid zijn gebruik te maken van de “18 maanden regeling” door in vier maanden te vertrekken.

Het overtollig ambtenarenapparaat moet niet alleen gesaneerd worden, maar ook worden bijgeschoold, zodat zij ook elders kunnen worden ingezet. Er zijn 30.000 ambtenaren teveel in dienst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEen deel overtollige ambtenaren wil vrijwillig de dienst verlaten