zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
1
(1)

Een cassave kookoek van Alida Babel op de markt

lees ook ...

Santokhi: Courage and leadership led to the IMF’s appr...

"We have demonstrated that we can provide outcomes to the IMF by maintaining strong discipline and solid governance. We as a nation act with guts and leadership where other nations would not. After th...

Alida Babel heeft na twee jaar vallen en opstaan het groot cassaveboek uitgegeven. Hierin presenteert zij op 140 pagina’s vijftig cassaverecepten uit binnen en buitenland. Zij heeft er een eigen twist aan weten te geven. “Ik wilde eigenlijk meer recepten, maar het kookboek zou te duur worden”, legt Babel uit. Het boek is zaterdag gelanceerd in het distrikt Para. Aanwezig was ook Sherida Mormon, voorzitter van Stuurgroep Ontwikkeling Cassavesector Para (Stocpa).

De auteur is heel enthousiast begonnen aan het project. “Maar gaandeweg raakte ik teleurgesteld. Er kwamen ook andere zaken bij, waardoor we twee jaar over het boek hebben gedaan.”

Zij ziet  haar recepten als een aanvulling aan wat reeds aanwezig is in de Surinaamse keuken. “Die is gevarieerd, maar er is altijd ruimte voor groei en improvement”, voegt  Mormon toe. Het is ook de bedoeling om de vraag en aanbod van cassave te stimuleren, daarnaast  is bewust gewerkt  aan de vastlegging van recepten, die aan een constante kwaliteit voldoen. In de uitgave staan er  salades, soepen, hoofdgerechten, broodjes en toetjes.

Tijdens de presentatie waren de aanwezigen helemaal  onder de indruk van  de gepresenteerde  cassavegerechten zoals cassave lasagna, cake, balletjes met kaasvulling en salades. “Hapjes die je binnen een handomdraai nu zelf thuis kan maken”, volgens Babel.

Stan Moriah, adviseur van de vicepresident, vindt, dat er veel meer ondersteuning moet komen voor projecten zoals deze. “Cassave is één van onze bekende gron nyan en Alida heeft laten zien dat er veel meer gedaan kan worden met cassave dan alleen maar soep, heriheri of teloh.” Moriah hoopt dat planters hierdoor reden vinden om het knolgewas te blijven planten. Linda Molli, de echtgenote van Moriah komt uit Marowijne en, vindt dat er meer stimulans moet komen voor landbouwers in alle districten.

Wolfgang Jost, echtgenoot van Babel, vindt het “best interessant” dat zijn vrouw van de  gerechten  uit de Dominicaanse Republiek, Zuid-Amerika, Azië en Afrika heeft geproduceerd met haar eigen twist. Babel hoopt met haar boek een bijdrage te hebben geleverd aan stimulering van het eigen product. Er is ruimte voor workshops bij voldoende vraag, en brunches met cassave als basis hoort ook tot de mogelijkheden.

 

g

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEen cassave kookoek van Alida Babel op de markt