donderdag 21 oktober 2021
28.7 C
Paramaribo
10.2 C
Amsterdam
5
(1)

Een Bureau Rechtzorg voor Para

lees ook ...

Trekker langs de weg veroorzaakt dodelijk verkeersongeval

De militair Chadwick Polion (31) , mocht zijn huis na het werk niet meer bereiken. Als dienstdoende militair was hij ingedeeld bij de Covid Brigade. Na zijn werk te hebben verricht, nam hij de weg naa...

Het ministerie van Justitie en Politie wil alle districten  voorzien van  een Bureau Rechtzorg. Kort geleden heeft een commissie van dit ministerie de disctrictscommissaris van Para, Marlène Joden bezocht. Tijdens de ontmoeting is deze zaak besproken.

De commissie Rechtzorg heeft in opdracht van de minister van Justitie en Politie, Kenneth Amoksi een plan gemaakt om in elk district  een unit Rechtzorg op te zetten. Hier kan de burger terecht voor rechtshulp of rechtsbijstand. Het is de bedoeling om kosteloze bijstand te bieden aan zij die daarvoor in aanmerking komen.

Minderdraagkrachtigen zullen ondersteund worden, omdat zij geen gebruik kunnen maken van de diensten van betaalde advocaten. Zij krijgen een advocaat toegewezen.

De burgermoeder zal zorgen voor een strategische  locatie.  De ruimte moet vier ambtenaren kunnen accommoderen. Ook moet er voldoende ruimte zijn  om privégesprekken te voeren met de cliënten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEen Bureau Rechtzorg voor Para