Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Een blik op Suriname’s Covid-19 situatie

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 07 26 At 13.07.41

Suriname telt sinds de Covid-19 uitbraak in de maand maart van dit jaar, 1381 positief geteste personen . Inclusief de 76 patiënten welke erbij zijn gekomen in de afgelopen 24 uur. Van het totaal aantal besmette personen zijn gelukkig 853 genezen verklaard, terwijl er 23 jammer genoeg het leven hebben gelaten.

Op de Intensive Care Units worden er thans 7 patiënten verpleegd. In isolatie zijn er momenteel 417 personen, terwijl er 483 anderen enige tijd in quarantaine moeten doorbrengen.

President Chan Santokhi heeft verscherpte maatregelen aangekondigd. Met ingang van zondag 26 juli zijn de volgende maatregelen van kracht:
Het verplicht dragen van mond- en neusbedekking.
Het is nu verplicht om de fysieke afstand van 1,5 meter aan te houden.
Ook dient men de handen regelmatig te desinfecteren.
Het uitgaansverbod is ingesteld van 21.00 uur tot 05.00 uur in de ochtend.
Samenscholing van meer dan vijf personen is verboden.
De maatregelen zijn van kracht tot en met maandag 10 augustus aanstaande.

Culturu.com—-Ferdinand Louis

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Eid ul-Adha in Suriname

Geplaatst

op

Cows 4450943 960 720

Eid Ul-Adha, ook wel het offerfeest genoemd, is een feest dat jaarlijks door de muslim gemeenschap wordt gevierd in Suriname. Hierbij herdenken zij dat de profeet Ibrahim van God zijn zoon moest offeren.

De profeet Ibrahim werd nog net op tijd door God gestopt. God had gezorgd voor een ram die de profeet in de plaats van zijn zoon moest offeren. Maar de gehoorzaamheid van de profeet was getest en hij had de zware test glansrijk doorstaan. Op deze dag worden er runderen of schapen geslacht als herdenking aan de ram waarin God had voorzien. En uit dankbaarheid wordt er vlees verdeeld onder hen die het nodig hebben. Het verdelen van vlees zal vooral dit jaar voor vele gezinnen die te lijden hebben onder de gevolgen van de Covid-19 en de financiële crises een zegen zijn.

Eid Ul Adha is een nationale vrije dag in Suriname, die gelijk is gesteld aan de Zondag en wordt dit jaar gevierd op 31 juli.

culturu.com

Lees verder

Suriname

Suriname..CLO-Leider Hooghart teleurgesteld in Miskin: “Ik heb hem altijd ondersteund”

Geplaatst

op

Img 6e764416fe08 1

Acht van de veertien bestuursleden van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), hebben een motie van wantrouwen tegen voorzitter Hooghart aangenomen.

De uiteindelijke wens van het 8-tal is om binnen drie maanden een nieuwe leider te kiezen voor de landsdienarenvakbond.
Hooghart zegt de motie niet te hebben gezien en geeft aan dat de voorzitter niet door een motie van wantrouwen afgezet kan worden.

“Als je vindt dat je het vertrouwen hebt opgezegd in de voorzitter dan moet jij opdonderen. Wat hebben ze ooit gedaan?” Vraagt Hooghart zich af.
“Een bende verraders die wil vreten uit de vleespotten van de VHP.”

Over Michael Miskin, die tot voor kort nog Hooghart’s vertrouwsman was zegt hij; “Ik heb hem altijd ondersteund. Zelfs in de tijd dat de toenmalig president Bouterse hem niet meer wilde handhaven in het kabinet, heb ik achter hem gestaan. Nu de rest van het bestuur dit doet sta je tegenover mij, dan ben jij hoofdmatador verrader”.
Hooghart benadrukt,
“Ik heb hem altijd gezegd dat hij na mij de voorzitter zal worden. Maar hij vindt dat hij oud en blind wordt. Dus hij wil nu al aanzitten, maar dan verkoop je je vriend toch niet?”

Img 83dd024f5e1a 1
Micheal Miskin

Hooghart die formeel tot 2022 aanzit als voorzitter van de CLO, heeft zaterdag vervroegde verkiezingen aangekondigd. Deze zullen in december worden gehouden. Hooghart geeft aan zich herkiesbaar te stellen.
“Als ze het bestuur willen overnemen, moeten ze vechten en a feti no sa keba; wi o feti te na einde. Meki den kon mi e wakti den. Laten de verraders met een tegenlijst komen dan kom ik met de mijne. We zullen zien wie gaat winnen”. aldus de duidelijk geïrriteerde Hooghart.

Culturu.com—Ferdinand Louis

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen