Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Een blik op de Covid-19 situatie in Suriname

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 11 At 19.06.26

President Chandrikapersad Santokhi heeft gisteravond de coronamaatregelen in Suriname met twee weken verlengd.

Santokhi heeft het uitgaansverbod welke gesteld was op 21.00 uur tot 05.00 uur, aangepast naar 20.00 uur tot 05.00 uur. De verlenging van de maatregelen welke zijn aangekondigd zijn voor de duur van twee weken ingaande vandaag.

De Covid-19 teller geeft aan dat sinds de uitbraak in maart afgelopen tot heden er 2489 personen, positief getest zijn. Van dit aantal zijn er 1674 personen genezen verklaard. Momenteel telt Suriname 785 met het virus besmette personen. Van dit aantal zijn er 90 opgenomen in de verschillende ziekenhuizen, waarvan het aantal van 13 op de afdeling intensive care. De overige 682 positieven bevinden zich in isolatie. Er is ook een aantal niet positief getesten in quarantaine. Het dodental is laatstelijk gestegen naar 30.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen