Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Een beeld van de situatie in Suriname

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 06 11 At 14.37.10

In elk land hebben de inwoners allen hun eigen problemen. Het is de verantwoordelijkheid van regeringen om hun hulp behoevende burgers de nodige hulp te bieden vooral tijdens deze covid periode.

Suriname telt maar een paar honderdduizend mensen. Velen zijn in deze moeilijke periode aan zichzelf overgelaten. Problemen zoals gezinnen die geen voeding kunnen inkopen, omdat zij geen geld hebben. Geen geld hebben hoeft niet te betekenen dat men niet werkt, maar dat men door de thans in Suriname geldende regels, niet uit huis mag om te gaan werken. Deze regels zijn als een doodvonnis voor de mensen die alleen boodschappen kunnen halen, wanneer ze door een hossel wat geld hebben verdiend.

Gelukkig zijn er ook wel positieve ontwikkelingen. De NV energie bedrijven Suriname doet een positief gebaar naar de gemeenschap. Dit bedrijf geeft aan dat zij er niet toe overgaat om de elektriciteits levering af te sluiten. Degenen die de rekeningen niet kunnen betalen komen dus niet in het donker te zitten.
Ook de andere nutsbedrijven zoals de Surinaamse waterleiding maatschappij en telesur, hebben het goede voorbeeld opgevolgd.

De regering van Suriname heeft heel veel te verzetten en de autoriteiten doen maar wat in hun vermogen ligt. Hier en daar doen ze een goede job, maar ook laten zij heel wat lelijke steken vallen.

Luister maar via de media wat bijvoorbeeld de vele Surinamers die gestrand zijn in het buitenland allemaal overkomt. Niet om over naar huis te schrijven. Het lot van deze groep is in handen van een stelletje die aan het experimenteren zijn. Ook hebben functionarissen op de hoge posten niet de beschikking over genoeg middelen. Dit is de reden dat er met verschillende maten wordt gemeten.
Laat ons hopen dat covid niet abnormaal om zich heen grijpt anders is het gedaan met de arme Surinamers.

Culturu.com —- Ferdinand Louis

2 Reacties
2 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bianca
zaterdag 13 juni 2020 00:20

De regering/ covid team zijn echt aan het expirimenteren. Ik geloof best dat zij hun best doen maar over het grote deel loopt het goed mis. Die grenzen zijn naar mijn mening niet streng genoeg beveiligd. Wat voor zin heeft die avondklok als het allerbelangrijkste niet wordt nageleefd, die 2 meter afstand. Van overheidswege moet er controle zijn en niet aangeven dat het onze verantwoordelijkheid is. Verbeeld je maar een maatschappij zonder controle. Aan de andere kant gaat die hele informele sector gebukt onder de situatie. Zij krijgen geen financiele ondersteuning van de regering. Onbetaalbare prijzen in de winkels. Lange… Lees verder »

Maxima
zaterdag 13 juni 2020 05:01

2 meter was je handen. Ze snappen het niet. Welke taal dan ook ze zijn een beetje domAdvertentie

Suriname

Nationaal Resocialisatieplan 2020 van belang voor maatschappelijke ontwikkelingen

Geplaatst

op

Minister Getrouw 300x200

Minister Stuart Getrouw heeft de herziende versie van het Nationaal Resocialisatieplan 2020 overhandigt aan de directeuren van het Ministerie van Justitie en Politie. De herziening van het plan was noodzakelijk vanwege de maatschappelijke ontwikkelingen en de waarborging van de rechtsbescherming en adequate veiligheid voor de gehele samenleving.

Het document is op maandag 13 mei door de justitieminister overhandigt aan de directeur Operationele Diensten, Olton Helstone en de directeur Justitie, Marianne Chin A Fat. Het doel van dit plan is om te voorkomen dat de gedetineerden na het uitzitten van hun straf terugkeren in de gevangenis.  Volgens directeur Helstone is het erg belangrijk dat wij als land niet werken aan een draaideur crimineelsysteem. “Het streven is erop gericht om met de uitvoering van het resocialisatieplan het recidivecijfer van ongeveer 45 % dat een stijgende trend vertoont, terug te dringen”. Het herziende Nationaal Resocialisatieplan is te rekenen vanaf 01 mei 2020 voor de periode van vijf jaren en dus tot 01 mei 2025.

Volgens de ministeriële beschikking moet het resocialisatieproces geschieden aan de hand van een daartoe ontwikkeld nationaal resocialisatieplan dat steeds voor een periode van vijf jaar door de minister van Justitie en Politie wordt vastgesteld.

Bron: NII

Lees verder

Suriname

Namen nieuw Surinaams kabinet bekend

Geplaatst

op

Ronie Brunswijk En Chan Santokhi. Beeld Youtube

De namen van de nieuwe ministers die deel zullen uitmaken van de regering die donderdag 16 juli aantreedt zijn bekend. Zoals al bekend is wordt Chandrikapersad Santokhi president van de Republiek Suriname, terwijl Ronnie Brunswijk de vicepresident wordt.

Het ministersteam is als volgt:

VHP: Albert Ramdin, minister van Buitenlandse Zaken & Internationale Samenwerking. Hij is ook eerste vervanger van de vicepresident. Armand Achaibersing van Financiën & Planning; Volksgezondheid: Amar Ramadhin; Arbeid: Rishma Kuldipsingh; Defensie: Krishna Mathoera; Openbare Werken: Riad Nurmohamed; LVV: Prahlad Sewdien; Economische Zaken, Ondernemerschap & Technologische Innovatie: Saskia Walden.

ABOP: Natuurlijke Hulpbronnen: David Abiamofo; Justitie & Politie: Kenneth Amoksie; Grond- en Bosbeheer: Diana Pokie; Regionale Ontwikkeling: Gracia Emanuëls; Transport, Communicatie en Toerisme: Albert Jubitana.

NPS Onderwijs, Wetenschap & Cultuur: Marie Levens en Ruimtelijke Ordening & Milieu: Silvano Tjong-Ahin.

PL: Binnenlandse Zaken: Bronto Somohardjo en Sociale Zaken & Volkshuisvesting: Hanif Ramsaran.

Ondanks de kritieken op bepaalde personen in het regeerteam zijn de namen zoals die op sociale media circuleerden correct. Op Bronto Somohardjo is er behoorlijk kritiek geleverd. Zo vragen personen binnen de samenleving zich af of er geen andere personen zijn dan de zoon van PL-voorzitter Paul Somohardjo om minister te worden. In eerste instantie zou vader Somohardjo zelf minister worden. Echter kwam hij later daar op terug.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen