maandag 24 juni 2024
30 C
Paramaribo
16.1 C
Amsterdam
2.5
(2)

Een aantal van 150 Ghanezen aanwezig op Marrondag

lees ook ...

Regering digitaliseert loonstrookjes: 35.000 landsdienaren g...

In het kader van het digitaliseren van het overheidssysteem is de regering begonnen met het automatiseren van de loonstrookjes. Tot nu toe hebben ongeveer 35.000 landsdienaren zich geregistreerd. Dire...

 Uit Ghana komen 150 gasten om ‘Afrika buiten Afrika’ mee te maken. Op 10 oktober werd 262 jaar geleden de eerste vredestraktaat tussen de Marrons en het koloniale bestuur getekend. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS), stichtingen 10 Oktober 1780, A Marron Kompas en andere organisaties hebben een persconferentie belegd om uitleg te geven hierover. De kosten zijn beraamd op SRD. 1.3 miljoen, maar men verwacht dat het meer wordt.

Deze samenwerkende organisaties hebben de regering ’vriendelijk verzocht’ wat geld vrij te maken om 10 oktober 1760 te vieren. “If yu tan na oso y’o lasi want ow span, Plein o span,” zegt Leo Brunswijk van de organisatie. Men start met een lezing in de Stadszending op 2 oktober. Een Gran Krutu in Stibula op 9 oktober over de wateroverlast in het binnenland is ook in de planning. Verder staat op programma een herdenkingsdienst in de Baseliek, een pooloneti op Elizabethschool 1, en een gebedsevent op het Plein dat duurt tot de ochtend van 10 oktober.

Op de Nationale Dag zelf zijn er plengoffers te Nw Combé en op het plein van 10 oktober 1760 waar vertegenwoordigers van de regering het woord zullen voeren. Een feestelijke multicultureel poolowaka zal gelopen worden vanuit Kwaku naar het Plein waar tot laat in de avond de viering voortgezet zal worden met tal van activiteiten.

De Ghanezen zullen ook hun cultuur presenteren. Een ieder is volgens Leo Brunswijk van de organisatie van harte welkom.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEen aantal van 150 Ghanezen aanwezig op Marrondag