donderdag 25 juli 2024
32 C
Paramaribo
20.2 C
Amsterdam
0
(0)

Een aantal van 1400 ambtenaren reageerden niet op stopzetting salaris

lees ook ...

Ziekenhuizen Paramaribo fuseren voor kwaliteitszorg

De  ziekenhuizen in Paramaribo moeten fuseren om optimaal te kunnen functioneren en beter zorg te garanderen. Dit heeft president Santhoki meerdere keren naar voren gebracht. Kort voor de wekelijkse v...

Stopzetting van het salaris van 1400 ambtenaren door het ministerie van Financiën en Planning heeft geen reactie gekregen. Zesduizend mensen kwamen hiervoor in aanmerking. Het loon van 1800 man, werd na registratie wel uitbetaald. Deze ambtenaren zwijgen als het graf.

Directeur van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Nasier Eskak, gaf dit aan in gesprek met de STVS. Hij vindt dat deze mensen spookambtenaren zijn, omdat zij ook niet hebben gereageerd op berichten om zich te verweren. Eskak benadrukt dat het ministerie vanaf het aantreden van de huidige minister een beleid heeft uitgezet om te voorkomen dat mensen zonder reden thuis worden gezet. Ambtenaren werden zoveel mogelijk ingezet voor het loon dat zij ontvangen.

Eskak erkent, dat er fouten zijn gemaakt. Toch heeft het ministerie ruim vooraf aangegeven dat er consequenties zouden zijn voor het niet meedoen aan de verplichte landsdienarenregistratie. Na wijziging van de Personeelswet moest die handeling plaatsvinden. Het ministerie heeft op verschillende momenten voldoende ruimte geboden aan overheidsmedewerkers om zich op te geven.

De Biza-directeur benadrukt dat de landsdienarenregistratie geen opdracht is geweest van het IMF, en verwijst naar 2020 toen het ministerie al aankondigde dat het bestand moest worden opgeschoond.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEen aantal van 1400 ambtenaren reageerden niet op stopzetting salaris