zaterdag 18 mei 2024
23.4 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Een aantal scholen blijft dicht ondanks oproep ministerie

lees ook ...

Stakeholders overleg HEARTS

 Suriname ging in het jaar 2021 accoord met het HEARTS-initiatief van de Pan Amerikaanse Health Organization (PAHO)/ World Health Organization (WHO). Dit programma werkt aan het terugdringen van hart ...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC), ALS en BvL hebben opgeroepen om het onderwijsproces niet te stagneren. Toch bleef een deel van de schooldeuren  dicht. Lidorganisaties van de Federatie van Leerkrachten in Suriname (FOLS) en het Syndicaat van Onderwijsgevenden waren vanmorgen in vergadering bijeen.

Kinderen zijn ook thuisgebleven op basisscholen waar leerkrachten geen leden zijn van vakbonden. Deze onderwijsgevenden zijn na enkele uren huiswaarts gekeerd.

Er wordt fel geprotesteerd door de leerkrachten, bonden aangesloten bij C-47 en samenwerkende organisaties, tegen de torenhoge stroomtarieven. Echter hebben de Bond van Leraren en Alliantie voor Leerkrachten in Suriname, onder leiding van Reshma Mangre, die nu assembleelid is, leerkrachten gevraagd naar school te gaan. Mangre heeft voor haar assembleeperiode vele stakingen geleid.

Ravaksur en andere vakorganisaties, zoals C-47 zijn nu persoonlijk door de president Chan Santokhi uitgenodigd om morgen in gesprek te gaan over de verhoogde stroomtarieven, die dit alles hebben veroorzaakt. Hij gaf alvast te kennen, dat indien ondanks alle voorbereiding en gesprekken met deskundigen er fouten zijn gemaakt, deze teruggedraaid zullen worden.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEen aantal scholen blijft dicht ondanks oproep ministerie