zondag 24 september 2023
26.1 C
Paramaribo
13.4 C
Amsterdam
0
(0)

Een aantal ouders stuit ‘automatisch doorstromen’ van hun kind

lees ook ...

Minister Ramdin vergadert met Haiti, Kenya en de Vs over Ha...

Minister Albert Ramdin heeft op vrijdag 22 september 2023 op uitnodiging van zijn Amerikaanse collega Anthony Blinken, deelgenomen aan een onderhoud met internationale partners, waaronder de minister ...

Vijf honderd ouders hebben bezwaarschriften ingediend bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, omdat zij het oneens zijn met de ‘automatische doorstroming’ naar het volgende leerjaar van hun kind na het tiende leerjaar. Het ministerie heeft aandacht besteed hieraan, en de zaak besproken met de ouders.

Uiteindelijk heeft het ministerie een ander besluit genomen. Een deel van de kinderen mag de klas overdoen. Men heeft gehoor gegeven aan het bezwaar. “Ik ben blij met dit besluit, want zo heeft de leerling een betere basis om verder te kunnen”, zegt een ouder. Niet alle ouders uit de groep hebben dit resultaat bereikt.

De kinderen hebben wel allemaal een getuigschrift ontvangen. Bij de herinschrijving bleek dat het besluit nog niet gedeeld was met de scholen. Dit zorgde voor enige stagnatie, maar ondertussen is dat gladgestreken. Bij de herinschrijving zijn de getuigschriften wel ingetrokken.

Bron: Starnieuws

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEen aantal ouders stuit 'automatisch doorstromen' van hun kind