Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Edward Belfort adviseert Gillmore Hoefdraad bij politie te melden

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 11 At 09.34.40

Edward Belfort ex-minister van Justitie en Politie wijst ex-minister Gillmore Hoefdraad erop dat die door zich te melden bij de politie hij kan voorkomen dat een algemeen opsporingsbevel, nationaal en internationaal tegen hem wordt uitgevaardigd.

Belfor geeft aan dat Hoefdraad niet hoeft te schuilen. Door zich aan te melden voorkomt hij veel narigheid.
“Ik adviseer hem om niet te rennen, te dokken, te schuilen of te vluchten naar een ander land. Als hij zo aangehouden moet worden, is dat geen prettige ervaring,” zegt Belfort.

“Als hij onschuldig is, hoeft hij niet te vrezen, zegt Belfort. “Ik heb vaak genoeg verdachten opgeroepen om zich te komen aanmelden. Zo roep ik meneer Hoefdraad op om zich aan te melden,” geeft Belfort aan. Hij benadrukt dat de beschuldigingen tegen Hoefdraad zeer ernstig zijn. Het gaat om elf verdachtmakingen en de procureur-generaal heeft voor de tweede keer een vordering ingediend bij De Nationale Assemblee. Ook hebben de andere eerder aangehouden verdachten de naam van Hoefdraad genoemd.

Belfort vervolg met te zeggen dat indien Hoefdraad zich aanmeldt en aan het onderzoek meewerkt, hij dan strafvermindering kan krijgen als hij schuldig wordt bevonden.
“luistert u niet naar domme adviezen van mensen, maar meldt u zich aan, Belfort adviseert u dat”.

Het assembleelid Belfort geeft aan dat als hij onschuldig is, dan is hij weer een vrije man, zodoende kan hij gaan en staan waar hij wil. “Dan zien wij elkaar weer en zal hij mij bedanken voor het advies. Maar door weg te dokken, wordt alle schuld in zijn schoenen geschoven, want hij kan geen weerwoord voeren in de rechtszaal”. Dat is volgens Edward Belfort ook een minpunt. “Ga je aanmelden met je raadsman”, zegt Belfort.

Culturu.com

5 Reacties
5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Een advies
dinsdag 11 augustus 2020 11:46

meneer belfort heeft gelijk. no dok. ga je aanmelden, ze gaan je vinden. liever meld je je aan. want kijk no, die mensen in ons land hebben het moeilijk. en als hij meewerkt en praat kunnen we misschien veel leed nog wegpraten. nu is alles zo ingewikkeld. schuil niet, je hebt misschien ook familie die denkt sang we waren zo trots onze familie is minister van alle geld zaken… en nu is hij op de vlucht omdat hij het volk van Suriname beduveld heeft.misschien is het helemaal niet zo. vlucht niet zo maakt je jezelf erger verdachte. neem de beste… Lees verder »

Liesbeth
dinsdag 11 augustus 2020 14:05

Meneer hoefdraad waar ben je? Geef je maar aan. Suriname is zo prachtig. Toch niet fijn om zo herinnert te worden als de minister die Suriname de afgrond in heeft gejaagd en op de vlucht is geslagen. Verdedig jezelf. Ga in beroep en kom op. Iedereen kan een fout maken. Je hoopte op betere tijden voor Surinamers maar het kwam maar niet. En nu waar ben je. En kom op voor jezelf. Zuiver je naam.

De waarheid
dinsdag 11 augustus 2020 19:36

Maar Boefdraad heeft geen zin om te zitten, want hij heeft geen verweer dat klopt en waarheid is. Dat is de reden dat hij vlucht. Dat weet Edward Belfort ook, en straf vermindering zal inhouden dat er nog genoeg jaartjes in de bak overblijven om over zijn laffe daden na te denken en dat alles terug gevorderd zal worden oo dat wat hij andere gegeven heeft om hun mond te houden. Het probleem zal wel zijn dat hij als hij eenmaal ondervraagt wordt er meer namen zullen vallen en natuurlijk ook die van Bouterse. Dat is de reden dat hij… Lees verder »

De waarheid
dinsdag 11 augustus 2020 19:47

Dan nog het volgende, indien hij terug is, want dat gaat zeker gebeuren, ook als hij zijn best doet om weg te blijven, dan is hij zijn leven niet meer zeker want er lopen nog wat mensen rond in Suriname die het niet zo grappig zouden vinden als straks voor de rechter hun naam genoemd wordt en er ook voor hun een brief van de rechter in de brievenbus valt. De rechter die Bouterse veroordeelde bleek een sterke eerlijke en goede rechter te zijn. Nu nog even die man oppakken. Hij is wel in hoger beroep gegaan maar laat dat… Lees verder »

Hadji
dinsdag 11 augustus 2020 23:05

Zielig straks pleegt die hoefdraad zelfmoord misschien is hij bang. Bewaak bosje brug dadelijk gaat hij springen. Hij weet niet wat hij moet doen. Zou zielig zijn als hij zelfmoord pleegt hij is bangAdvertentie

Suriname

Archieven professor Ooft nu bij Nationaal Archief Suriname

Geplaatst

op

Nas Directeur Rita Tjien Fooh Bekijkt De Docmenten Van Professor Coen Ooft.

Op de 100ste geboorte dag van prof. mr. Coen Ooft, werd aan het Nationaal Archief Suriname (NAS) enkele archiefstukken die hij na zijn overlijden heeft achtergelaten, overhandigd. Deze overhandiging vond op 21 oktober  plaats, door een van zijn 8 kinderen, Frank Ooft. De overhandiging werd ook in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid van Suriname gedaan. Professor Ooft is ook voorzitter en lid van de Staten van Suriname, thans De Nationale Assemblee, geweest.

Hij heeft volgens directeur NAS, Rita Tjien Fooh, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de Surinaamse natie. Daarom wordt het gebaar van zoon Frank bijzonder op prijs gesteld. Verder gaf zij aan dat het een belangrijke nalatenschap is en daarom gedeeld moet worden met de totale Surinaamse bevolking. Zij roept hierbij het publiek, in het kader van 45 jaar Staatkundige onafhankelijkheid, op om onderzoek te doen naar wat onze verworvenheden zijn vanaf de onafhankelijkheid. Het overdrachtsdocument wordt op een ander moment getekend.

In 1963 werd Ooft minister van Economische Zaken in het kabinet onder leiding van Johan Pengel. Tijdens het eerste kabinet- Arron, 1973-1977, werd hij wederom minister, maar toen van Binnenlandse Zaken. Hij heeft boekwerken geschreven, waaronder constitutioneel recht van Suriname en kort begrip van de Staatsinrichting van Suriname. Zijn afstudeerscriptie als drs. was ‘Contouren van het constitutioneel recht van Suriname’.

Ooft heeft gewerkt als hoogleraar staats- en administratief recht aan de Anton de Kom Universiteit en was medeopsteller van de Surinaamse grondwet van 1987, welke bij referendum werd aangenomen. Na de Tweede Wereldoorlog heeft Ooft voor het dagblad ‘Het nieuws’, beschouwingen geschreven. Professor Ooft is ook medeoprichter geweest van Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV).

Merkwaardig is dat Ooft zich ook bezighield met grensbepalingen. Een van de overhandigde documenten gaat ook over de grensgebieden. Zoon Frank hoopt dat deze documenten kunnen helpen bij het bouwen van de bruggen over de Corantijn- en Marowijne rivier. Er zijn ongeveer 15 boeken geschreven over Staatsinrichting door Professor Ooft. Ooft stierf op 85-jarige leeftijd.

Culturu.com

Lees verder

Misdaad

Verdachte van moord aangehouden

Geplaatst

op

20201023 182424

De Recherche van Regio Midden, het Regio Bijstand Team Midden(RBTM) en de Criminelen Inlichtingen Unit (CIU) van de politie hebben de handen in elkaar geslaagden en hebben op vrijdag 23 oktober de 58-jarige van moord verdachte Marius H. opgespoord en aangehouden.

Marius H. wordt ervan verdachte zijn 31-jarige levenspartner Sarina Uhlenbeek van het leven te hebben beroofd op vrijdag 14 augustus van dit jaar. Deze voortvluchtige verdachte is aangehouden in een bosschage achter zijn woonadres in de Santopolderweg . Marius H. heeft toegegeven dat hij Sarina Uhlenbeek om het leven heeft gebracht. Hij zal waarschijnlijk door de politie in verzekering worden gesteld na overleg met het Openbaar Ministerie. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen