dinsdag 31 januari 2023
23.1 C
Paramaribo
8 C
Amsterdam
3
(2)

Educatieve voorsprong vrouwen is een gevaar

lees ook ...

Laat het Aphelion-fenomeen de temperatuur ook dalen in Surin...

Er gaat een bericht rond op sociale media, dat er koud weer is in de wereld door het APHELION fenomeen, waarbij de aarde verder van de zon verwijderd is. In de elips waarin de aarde om de zon draait, ...

Maandag aanstaande is het de Dag van de Vrouw. Kirtie Algoe stelt dat er een scheefgroei is in de maatschappij tussen mannen en vrouwen. Als er hieraan niet voldoende  aandacht wordt besteed kan dit zich op lange termijn gaan wreken zegt de socioloog.

De dominantie van vrouwen in het onderwijs wordt door sommigen toegejuicht. Toch moeten wij stilstaan bij sommige zaken. “Zijn we voorbereid op de maatschappelijke gevolgen? Wat zegt dat over ons als samenleving en zijn we voorbereid op die verandering in de maatschappij?” zijn  vragen die ze stelt.

Algoe zegt dat er geen eenduidig antwoord gegeven kan worden, op de vraag, wat de positie van de vrouw is. Als bestuurslid van het Surinaams Olympisch Comité constateert zij  “een heel grote” ongelijkheid voor wat betreft het aantal sporters naar geslacht; er zijn  veel meer mannen dan vrouwen.

Het is volgens haar belangrijk dat vrouwen bestuurlijke functies bekleden. Dit betekent niet per definitie dat het beter gaat met vrouwen op grassrootniveau. Het is wel nodig dat zij aanwezig zijn.

Algoe meent dat bij deze Dag van de Vrouw vooral stilgestaan moet worden bij partnergeweld, waarbij “vaak genoeg” vrouwen het slachtoffer zijn. Er moet voldoende aandacht besteed worden aan zowel mannen als vrouwen. Ook aan de emotionele gezondheid van mannen moet aandacht besteed worden. Wij moeten eraan werken dat beide partijen op een harmonieuze manier naar elkaar toe groeien. Als wij dit niet bewerkstelligen is de educatieve voorsprong van vrouwen een sluipend gevaar.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEducatieve voorsprong vrouwen is een gevaar