vrijdag 2 december 2022
25 C
Paramaribo
2.8 C
Amsterdam
0
(0)

Educatief programma ‘Wani & Sabi on the road’ voor driejarigen

lees ook ...

Medewerkers delen ervaring klimaattop met Bureau VIDS

Medewerkers van Bureau VIDS, Shylina Lingaard en Ivana Vincke, hebben onlangs een presentatie gehouden over hun participatie aan de 27ste klimaattop in Sharm-El-Sheikh, Egypte. Zij hebben daarbij hun ...

Wani en Sabi het educatieve kinderprogramma dat vorig jaar is gelanceerd gaat on the road. De RK-voorschool Pin Pin aan de Kwattaweg mocht als eerst de Wani en Sabi mascotte ontvangen. Dit kinderprogramma is een samenwerking van het Kinderfonds van de Verenigde Naties (Unicef) en Saga Inter Project Suriname.

“Wani en Sabi moeten vooral kinderen in hun vroege ontwikkeling stimuleren. De filmpjes van Wani en Sabi dienen als een serie educatieve en informatieve kinderfilmpjes die gericht zijn op kinderen in Suriname vanaf drie jaar”, zegt Yvonne Karels-Helslijnen, programmamanager van Saga interproject.

Er worden tijdens het bezoek van Wani en Sabi tal van educatieve activiteiten gedaan met peuters. “Tijdens het bezoek doen minimaal twee leidsters mee met het team van Wani en Sabi, zodat zij dit mee kunnen nemen en zo een positief leereffect voor de toekomst wordt bereikt.”

De kinderdagverblijven kunnen kiezen uit de verschillende programma’s zoals ‘Spelen met verf’, ‘Zinken en drijven’ , ‘Spelen met water’ en ‘Kleurenorkest’. Zowel de filmpjes als de activiteiten van Wani en Sabi zijn gebaseerd op het in Suriname ontwikkelde curriculum ‘Basic Learning4Kids‘, dat ontwikkeld is door Saga Interproject voor kinderen in de leeftijd 2,5 tot 4 jaar.

Inmiddels is er 12 jaar succesvolle ervaring met de implementatie en het gebruik van dit curriculum binnen de Prey Skoro voorscholen, RK-voorscholen en de Stimulatiegroep voor jonge dove- en slechthorende peuters. Dit gebeurt in samenwerking met de Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (FIBOS) en het Ministerie van Onderwijs. Het leidt tot aantoonbaar positieve resultaten voor kinderen die het curriculum hebben gevolgd.

“En er is nog meer goed nieuws! Wij gaan namelijk door met het ontwikkelen van Surinaamse content. Dat is enorm belangrijk voor de ondersteuning van vroege stimulatie en leren voor kinderen van 3 jaar,” zegt Karels-Helslijnen. Op 23 november 2021 start het tweede seizoen van de educatieve filmpjes Wani en Sabi.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEducatief programma 'Wani & Sabi on the road' voor driejarigen