zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Educatie over erfgoed belangrijk voor jeugd en werkgelegenheid

lees ook ...

Op het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J) is er een presentatie gehouden voor minister Steven Mac Andrew over het doel van de educatieve website voor jongeren, over Cultuur Erfgoed in Suriname (www youth-heritage.org). Initiatiefnemer Miriam van Baalen-Weekers, zegt dat het voornaamste doel van de website is kennisoverdracht van het erfgoed van ons land aan jongeren.

Afgezien van het belang dat erfgoed educatie, jongeren het historisch besef van ons cultuur bijbrengt en het respect voor erfgoed bij hen kan inboezemen, is de nadruk bij deze gelegenheid vooral gelegd op het belang van erfgoed in relatie tot nuttige vrijetijdsbesteding en werkgelegenheid voor jongeren.

Gebleken is dat deze educatieve site een grote bijdrage kan leveren aan de zinvolle vrijetijdsbesteding die van positieve invloed kan zijn op de ontwikkeling van jongeren. Minister Mac Andrew juicht deze vorm van zinvolle vrijetijdsbesteding toe, vooral gelet op de groei van de categorie risicojongeren.

Zinvolle vrijetijdsbesteding kan volgens hem helpen om jongeren te vormen. Hierdoor kan voorkomen worden dat gedrags- en/of sociale problemen zich ontwikkelen bij jongeren met alle gevolgen van dien voor hun groei en vorming.

Net als de bewindsman vindt de erfgoedspecialist dat erfgoed steeds meer gezien moet worden als een economische sector die werkgelegenheid kan scheppen voor jongeren. Zo gaat het behoud en beheer van erfgoed gepaard met economische activiteiten waar jongeren hun brood aan kunnen verdienen.

Zij zien bovendien ook economische potentie in het erfgoedtoerisme tegen de achtergrond van het feit dat de historische binnenstad van Paramaribo voorkomt op de Unesco-Werelderfgoedlijst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEducatie over erfgoed belangrijk voor jeugd en werkgelegenheid