woensdag 28 september 2022
26.6 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
0
(0)

Educatie over erfgoed belangrijk voor jeugd en werkgelegenheid

lees ook ...

Ferry service Suriname-Guyana is halted due to problems with...

The Canawaima Ferry, which operates the ferry service between Suriname and Guyana, is out of service until further notice. The service has been suspended due to machine problems. From given inform...

Op het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J) is er een presentatie gehouden voor minister Steven Mac Andrew over het doel van de educatieve website voor jongeren, over Cultuur Erfgoed in Suriname (www youth-heritage.org). Initiatiefnemer Miriam van Baalen-Weekers, zegt dat het voornaamste doel van de website is kennisoverdracht van het erfgoed van ons land aan jongeren.

Afgezien van het belang dat erfgoed educatie, jongeren het historisch besef van ons cultuur bijbrengt en het respect voor erfgoed bij hen kan inboezemen, is de nadruk bij deze gelegenheid vooral gelegd op het belang van erfgoed in relatie tot nuttige vrijetijdsbesteding en werkgelegenheid voor jongeren.

Gebleken is dat deze educatieve site een grote bijdrage kan leveren aan de zinvolle vrijetijdsbesteding die van positieve invloed kan zijn op de ontwikkeling van jongeren. Minister Mac Andrew juicht deze vorm van zinvolle vrijetijdsbesteding toe, vooral gelet op de groei van de categorie risicojongeren.

Zinvolle vrijetijdsbesteding kan volgens hem helpen om jongeren te vormen. Hierdoor kan voorkomen worden dat gedrags- en/of sociale problemen zich ontwikkelen bij jongeren met alle gevolgen van dien voor hun groei en vorming.

Net als de bewindsman vindt de erfgoedspecialist dat erfgoed steeds meer gezien moet worden als een economische sector die werkgelegenheid kan scheppen voor jongeren. Zo gaat het behoud en beheer van erfgoed gepaard met economische activiteiten waar jongeren hun brood aan kunnen verdienen.

Zij zien bovendien ook economische potentie in het erfgoedtoerisme tegen de achtergrond van het feit dat de historische binnenstad van Paramaribo voorkomt op de Unesco-Werelderfgoedlijst.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEducatie over erfgoed belangrijk voor jeugd en werkgelegenheid