maandag 20 mei 2024
29 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
5
(1)

Edgar Sampie zet jongeren centraal in politieke strategie van ABOP

lees ook ...

Fataal verkeersongeval eist leven van moeder en zoon

Vanmorgen heeft een tragisch verkeersongeval aan de Mohamed Rashied Pierkhanweg het leven geëist van een moeder, Charlene D. (31), en haar 5-jarige zoon. Het incident vond plaats toen de autobestuurde...

Edgar Sampie, DNA-lid en voorzitter van het landelijk jongerenbestuur van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP), onderstreept het belang van een actieve jongerenafdeling binnen politieke partijen. Volgens Sampie is het essentieel dat partijen jongeren betrekken bij hun strategieën, vooral met het oog op verkiezingswinst. “De toekomst van ons land ligt in de handen van de jongeren,” zei Sampie, benadrukkend dat jongeren niet alleen de toekomst zijn, maar ook de sleutel tot succes bij de komende verkiezingen.

Het jongerenbestuur, dat in 2019 werd opgericht, verwelkomde gisteren zijn nieuwe leden, geïnstalleerd door ABOP-partijvoorzitter en vicepresident Ronnie Brunswijk. Dit bestuur zal direct onder het hoofdbestuur functioneren en zich focussen op projecten die aansluiten bij de belangen van jongeren in Suriname.

Sampie legde uit dat de strategie van het jongerenbestuur gericht zal zijn op het bieden van zekerheid aan jongeren, met plannen die zich uitstrekken van sociale projecten tot onderwijs- en vormingsinitiatieven. “Zodra de partij de jongeren een toekomst kan bieden, zullen ze zeker aan onze kant zijn,” voegde hij eraan toe.

De samenstelling van het nieuwe bestuur weerspiegelt een breed scala aan vertegenwoordiging uit verschillende districten, waaronder Paramaribo, Sipaliwini, Wanica, en Marowijne, om er maar een paar te noemen. Met deze diverse groep aan het roer van het jongerenbestuur is ABOP klaar om een centrale rol te spelen in het vormgeven van de politieke toekomst van Suriname, met een bijzondere nadruk op de jonge bevolking.

De installatie van het jongerenbestuur en de plannen die Sampie heeft onthuld, markeren een strategische verschuiving binnen de ABOP, waarbij jongeren niet alleen worden gezien als de toekomstige leiders van het land, maar ook als cruciale spelers in de huidige politieke arena.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameEdgar Sampie zet jongeren centraal in politieke strategie van ABOP